Гості облизуватимуть тарілки: рецепт ароматного грибного соусу

Читать на русском
Автор
Цей соус виходить дуже смачний та ароматний  (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей соус виходить дуже смачний та ароматний (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати смачний грибний соус.

Грибний соус – це не просто доповнення до страви, а справжня кулінарна симфонія лісових ароматів. Його насичений вершковий смак з пікантними нотками грибів додасть вишуканості будь-якій страві.

Рецепт дуже простий та зрозумілий, а результат вас вразить. Про це пише ТСН.

Інгредієнти:

  • 500 г свіжих грибів (білі, лисички, підберезники)
  • 200 мл вершків (10%)
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна
  • Сіль, перець за смаком
  • Зелень петрушки (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготовка грибів:
  • Гриби промийте, обсушіть, наріжте кубиками.
  1. Цибуля:
  • На вершковому маслі обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості.
  1. Гриби:
  • Додайте гриби до цибулі, тушкуйте до випаровування рідини.
  1. Соус:
  • Додайте борошно, ретельно перемішайте.
  • Поступово влийте вершки, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
  • Доведіть соус до кипіння, але не кип'ятіть.
  • Посоліть, поперчіть за смаком.
  1. Ароматизація:
  • Зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин на повільному вогні.
  1. Подача:
  • Подавайте грибний соус до м'яса, птиці, риби або макаронів.
  • За бажанням, посипте зеленню петрушки.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку в грибний соус можна додати подрібнений часник або мускатний горіх.

Грибний соус – це не лише смачна, але й ароматна добавка, яка перетворить будь-яку страву на кулінарний шедевр.

Раніше ми розповідали, як правильно смажити гриби. А якщо ви любите смачні закуски, рекомендуємо також приготувати рулетики з ковбасою за рецептом "Телеграфа".