Ще смачніше, ніж у шкільній їдальні: рецепт найсмачнішого грибного соусу до будь-якого гарніру

Читать на русском
Автор
14710
Добавки попросять навіть діти
Добавки попросять навіть діти. Фото recept.ua

І до м’яса, і до риби, і до різних гарнірів

Гриби — це не тільки смачний та поживний продукт. Це також відмінний інгредієнт для найрізноманітніших страв.

А ще з грибів виходить дуже смачна підливка. З невеликої кількості простих продуктів можна приготувати соус, який зробить навіть улюблену з дитинства підливу. Декілька інгредієнтів, всього 20 хвилин вільного часу — і смакота за рецептом OBOZ.UA вже на столі. Спробуйте — всі близькі та гості стануть із-за столу задоволеними та ситими.

Як приготувати грибний соус з печериць

Інгредієнти:

  • печериці — 300 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • масло вершкове — 50 г;
  • пшеничне борошно — 2 ч. л.;
  • вершки 10% жирності — 500 мл;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Миємо, чистимо і дрібно нарізаємо свіжі печериці.
  2. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо його до м’якості та золотистості на розігрітій сковороді зі вершковим маслом.
  3. Додаємо до цибулі підготовлені гриби, все солимо і перчимо все на свій смак, ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
  4. Також до сковороди додаємо пшеничне борошно та вершки, знову все перемішуємо, даємо соусу закипіти та знімаємо з вогню.

Раніше ми розповідали, як правильно смажити гриби. Вони вийдуть ароматними та золотистими.