Ще смачніше, ніж у шкільній їдальні: рецепт найсмачнішого грибного соусу до будь-якого гарніру
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 14710
![Добавки попросять навіть діти](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/39/e2513080-beb1209140eb81dc59cc697a18fc4393.jpg?v=3083_1)
І до м’яса, і до риби, і до різних гарнірів
Гриби — це не тільки смачний та поживний продукт. Це також відмінний інгредієнт для найрізноманітніших страв.
А ще з грибів виходить дуже смачна підливка. З невеликої кількості простих продуктів можна приготувати соус, який зробить навіть улюблену з дитинства підливу. Декілька інгредієнтів, всього 20 хвилин вільного часу — і смакота за рецептом OBOZ.UA вже на столі. Спробуйте — всі близькі та гості стануть із-за столу задоволеними та ситими.
Як приготувати грибний соус з печериць
Інгредієнти:
- печериці — 300 г;
- цибуля — 1 шт.;
- масло вершкове — 50 г;
- пшеничне борошно — 2 ч. л.;
- вершки 10% жирності — 500 мл;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Миємо, чистимо і дрібно нарізаємо свіжі печериці.
- Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо його до м’якості та золотистості на розігрітій сковороді зі вершковим маслом.
- Додаємо до цибулі підготовлені гриби, все солимо і перчимо все на свій смак, ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
- Також до сковороди додаємо пшеничне борошно та вершки, знову все перемішуємо, даємо соусу закипіти та знімаємо з вогню.
Раніше ми розповідали, як правильно смажити гриби. Вони вийдуть ароматними та золотистими.