Найкращий спосіб побалувати себе – скумбрія: ви її легко приготуєте та швидко з’їсте

Читать на русском
Автор
780
Скумбрія вийде неймовірно соковитою
Скумбрія вийде неймовірно соковитою. Фото kolizhanka.net.ua

Безпрограшний варіант до сімейного обіду та святкового столу

Ніжна, ароматна скумбрія може справді здивувати. Зазвичай ми її маринуємо, додаємо до різних салатів або готуємо незвичайні супи, проте сьогодні запечемо її у фользі.

Для цього вам знадобляться прості продукти, які точно знайдуться у вашому холодильнику. Небагато часу — і рибка порадує всю вашу родину. Чарівним рецептом ділиться "Коліжанка".

Як запекти скумбрію у фользі

Інгредієнти на 4 порції:

  • скумбрія – 2 шт.;
  • петрушка — 1 пучок.;
  • часник – 2 зубчики;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • лимон — 4 — 6 скибочок;
  • сік лимонний – 1 – 2 ст.;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Процес приготування:

  1. У риби відрізаємо голову, плавці, чистимо, миєму та сушимо за допомогою паперових рушників.
  2. Натираємо скумбрію з усіх боків сумішшю із солі та перцю. З боків риби робимо 3-4 надрізи та вставляємо в них шматочки лимона.
  3. В окремій глибокій тарілці змішуємо подрібнену петрушку та дрібно нарубаний часник. Додаємо соняшникову олію, лимонний сік і ретельно все перемішуємо.
  4. Отриманою сумішшю фаршируємо скумбрію, викладаємо на застелене фольгою деко і накриваємо другим листом фольги.
  5. Відправляємо рибу в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Через вказаний час знімаємо верхній листок фольги та підрум’янюємо рибу ще протягом 10 хвилин.

Готову скумбрію подаємо порційно разом із картопляним пюре. За бажанням можна прикрасити слайсами лимона та зеленню. Смачного!