Є трохи скумбрії — відправте її в суп: рецепт, який точно буде в закладках

Читать на русском
Автор
12684
Проста і неймовірно апетитна страва
Проста і неймовірно апетитна страва. Фото food.segodnya.ua

Цей суп захочеться їсти знову і знову

Виявляється, скумбрію можна не тільки смачно засолити або запекти в духовці. З цієї риби також вийде неймовірно смачний суп.

Для рецепта від Shuba необхідно розморозити скумбрію настільки, щоб можна було розпатрати її та витягнути нутрощі. Також можете поекспериментувати зі спеціями та приправами – суп вийде неймовірно апетитним, а риба надасть страві аромату та насиченості.

Як приготувати суп зі скумбрії

Інгредієнти на 4 порції:

  • скумбрія свіжоморожена — 400 г;
  • картопля — 7 шт.;
  • цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • рослинна олія — 30 г;
  • вода — 3 л;
  • сіль, чорний перець, зелень — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію миємо, видаляємо голову та нарізаємо порційними шматочками.
  2. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками та обсмажуємо в сковороді з олією до прозорості. Додаємо натерту моркву, продовжуємо обсмажувати протягом кількох хвилин до м’якості.
  3. У каструлю з кип’яченою водою відправляємо скумбрію, доводимо до кипіння і варимо протягом 10-15 хвилин. Додаємо нарізану кубиками картоплю, через десять хвилин — піджарку з цибулі та моркви.
  4. Суп солимо, перчимо, за бажанням додаємо спеції для риби та готуємо ще близько 10-15 хвилин.
  5. Через вказаний час вимикаємо вогонь, додаємо в суп дрібно нарізану зелень і даємо настоятися під кришкою ще 10 хвилин.

Готовий рибний суп подаємо з домашнім хлібом. У вас вийде неймовірно смачний обід.