Ніхто не повірить, що в цих котлетах немає м’яса: ароматні гречаники до посту
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Знадобиться трохи гречки і грибів
У вірян триває Великий піст, а це означає, що кулінари, перед якими стоїть завдання готувати для себе їжу і які дотримуються посту, стикнулись з викликом — іжа без тваринних компонентів повинна бути ситною та смачною. Їм у пригоді точно стане рецепт простого салату. Також варто звернути увагу на гречаники.
На порталі "Порадниця" як приготувати дуже ситні і смачні котлетки на основі гречки з грибами. Вони виходять дуже апетитні — в такі навіть м’яса додавати не хочеться.
Інгредієнти:
- 1 склянка гречаної крупи
- 400 г печериць
- 1 середня цибулина
- 1 морквина
- 1 чайна ложка солі
- 1/4 чайної ложки сухого часнику
- панірувальні сухарі
- олія
Спосіб приготування:
- Заливаємо гречку 2 склянками води. Додаємо сіль.
- Відварюємо гречку до готовності, поки вода не википить. Залишаємо гречку під кришкою на 15 хвилин.
- В цей час дрібно нарізаємо цибулю та печериці. Середньо натираємо моркву.
- Обсмажуємо цибулю в олії до рум'яності. Додаємо моркву і готуємо до м'якості.
- Окремо обсмажуємо гриби до випаровування вологи. З'єднуємо овочі та гриби.
- Перекручуємо гречку на м'ясорубці. Додаємо засмажку з овочів та грибів. Всипаємо сухий часник і перемішуємо.
- Вологими руками формуємо невеликі котлети. Паніруємо котлети в сухарях.
- Обсмажуємо котлети в олії до рум'яної скоринки з обох боків. Викладаємо їх на паперові серветки — щоб прибрати зайву олію.
Котлетки виходять ароматними і апетитними. До них відмінно пасуватиме смачне картопляне пюре.