Коли гості на порозі: рецепт швидкої шарлотки з яблуками

Читать на русском
Автор
Шарлотка чудово підійде для вечірнього чаювання  (зображення створено за допомогою ШІ)
Шарлотка чудово підійде для вечірнього чаювання (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати шарлотку.

Шарлотка — це не просто пиріг, це справжня класика домашньої випічки, яка протягом багатьох років тішить людей своїм ароматом, простотою приготування та неймовірним смаком. А якщо додати до неї яблука, то вийде справжня смакота, яка підкорить серця навіть найвибагливіших гурманів.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом шарлотки, який відрізняється простотою приготування, оригінальним смаком та апетитним зовнішнім виглядом.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 4-5 яблук
  • 1/2 ч. л. кориці (за бажанням)
  • Вершкове масло для змащування форми
  • Цукрова пудра для посипання (за бажанням)

Приготування:

  1. Яйця збийте з цукром до пишної маси.
  2. Борошно просійте з розпушувачем та додайте до яєчної суміші. Перемішайте до однорідної маси.
  3. Яблука очистіть від шкірки та серцевини, наріжте кубиками.
  4. Додайте яблука до тіста та перемішайте.
  5. Форму для випічки змастіть вершковим маслом.
  6. Вилийте тісто у форму та випікайте в розігрітій до 180°C духовці 30-40 хвилин до золотистого кольору.
  7. Готову шарлотку посипте цукровою пудрою (за бажанням).

Порада:

  • За бажанням, до тіста можна додати горіхи, родзинки або цукати.
  • Також можна додати до яблук інші фрукти або ягоди.
  • Шарлотку "Яблучна феєрія" можна подавати з вашими улюбленими топінгами: сметаною, йогуртом, медом, джемом або фруктовим соусом.

Не бійтеся експериментувати з рецептом шарлотки, додаючи ваші улюблені інгредієнти та створюючи оригінальні форми. Здивуйте своїх близьких та друзів смачним та ароматним пирогом, який подарує їм відчуття тепла та затишку!

Готову шарлотку подаємо з улюбленим напоєм. А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа".