Якщо шарлотка та пироги вже набридли: готуємо фантастичний шоколадний пудинг

Читать на русском
Автор
14456
Пудинг вийде з вологим тістом і найсмачнішим ганашем
Пудинг вийде з вологим тістом і найсмачнішим ганашем. Фото shuba.life

Близькі з’їдять, не встигнете обернутися

Якщо ви ласун, напевно у вашій записнику є маса найрізноманітніших смачних десертів. Однак, сьогодні ми здивуємо вас незвичайним шоколадним пудингом.

Вологий шоколадний корж та шоколадний пудинговий соус підкорять вас буквально з першого шматочка. З цим десертом домашні посиденьки будуть набагато затишнішими.

Як приготувати шоколадний пудинг

Інгредієнти на 3 порції

Для ганаша:

  • вершки 33-35% — 155 г;
  • шоколад (не менше 60% какао) — 165 г;
  • вершкове масло – 25 г.

Для тіста:

  • темний шоколад – 120 г;
  • вершкове масло – 112 г;
  • борошно — 50 г;
  • сіль — на кінчику ножа;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • цукор – 75 г.

Спосіб приготування:

  1. Шоколад ламаємо і в металевому посуді змішуємо його з м’яким вершковим маслом та вершками. Отриману масу відправляємо на водяну масу до розчинення шоколаду.
  2. Даємо ганашу охолонути до теплого стану, викладаємо у фольгу, згортаємо ковбаскою діаметром 2 см і відправляємо його в холодильник.
  3. Для приготування тіста ламаємо шоколад, додаємо вершкове масло і розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Даємо масі охолонути до кімнатної температури, але не застигнути.
  4. Тим часом збиваємо яйця із цукром протягом 10 хвилин до пишної маси.
  5. Шоколадно-масляну суміш перекладаємо у велику місткість, туди ж додаємо борошно і все ретельно перемішуємо. В отриману суміш невеликими порціями додаємо збиті яйця та перемішуємо до однорідного стану.
  6. Форми наповнюємо до половини тістом, додаємо по шматочку ганаша, заливаємо тістом, що залишився, і трохи стукає формочками по столу — тісто має трохи осісти.
  7. Відправляємо майбутній шоколадний пудинг у розігріту до 180 градусів духовку на 12-13 хвилин — ганаш повинен розм’якшитися, тісто запектися, а зверху утворилася скоринка.

Такий десерт найкраще подавати з ванільно-шоколадним морозивом. У вас вийде чудовий десерт.