Якщо шарлотка та пироги вже набридли: готуємо фантастичний шоколадний пудинг
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 14456
Близькі з’їдять, не встигнете обернутися
Якщо ви ласун, напевно у вашій записнику є маса найрізноманітніших смачних десертів. Однак, сьогодні ми здивуємо вас незвичайним шоколадним пудингом.
Вологий шоколадний корж та шоколадний пудинговий соус підкорять вас буквально з першого шматочка. З цим десертом домашні посиденьки будуть набагато затишнішими.
Як приготувати шоколадний пудинг
Інгредієнти на 3 порції
Для ганаша:
- вершки 33-35% — 155 г;
- шоколад (не менше 60% какао) — 165 г;
- вершкове масло – 25 г.
Для тіста:
- темний шоколад – 120 г;
- вершкове масло – 112 г;
- борошно — 50 г;
- сіль — на кінчику ножа;
- курячі яйця – 4 шт.;
- цукор – 75 г.
Спосіб приготування:
- Шоколад ламаємо і в металевому посуді змішуємо його з м’яким вершковим маслом та вершками. Отриману масу відправляємо на водяну масу до розчинення шоколаду.
- Даємо ганашу охолонути до теплого стану, викладаємо у фольгу, згортаємо ковбаскою діаметром 2 см і відправляємо його в холодильник.
- Для приготування тіста ламаємо шоколад, додаємо вершкове масло і розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Даємо масі охолонути до кімнатної температури, але не застигнути.
- Тим часом збиваємо яйця із цукром протягом 10 хвилин до пишної маси.
- Шоколадно-масляну суміш перекладаємо у велику місткість, туди ж додаємо борошно і все ретельно перемішуємо. В отриману суміш невеликими порціями додаємо збиті яйця та перемішуємо до однорідного стану.
- Форми наповнюємо до половини тістом, додаємо по шматочку ганаша, заливаємо тістом, що залишився, і трохи стукає формочками по столу — тісто має трохи осісти.
- Відправляємо майбутній шоколадний пудинг у розігріту до 180 градусів духовку на 12-13 хвилин — ганаш повинен розм’якшитися, тісто запектися, а зверху утворилася скоринка.
Такий десерт найкраще подавати з ванільно-шоколадним морозивом. У вас вийде чудовий десерт.