Пиво, грейпфрут та кориця: як вони допоможуть від шкідників в саду (відео)

Читать на русском
Автор
729
Цитрусові шкідникам не до вподоби, на відміну від пива
Цитрусові шкідникам не до вподоби, на відміну від пива. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Щоб спіймати слимаків потрібна пивна пастка

Шкідники в саду можуть додати неприємностей, тож від них варто вчасно позбутися. Слимаків та равликів можна побороти кількома методами, але є й вельми оригінальні.

Портал Lawntroopers радить використовувати для цього грейпфрут або пиво. Грейпфрути потрібно розрізати навпіл і переверніть їх догори дном поруч із рослинами. З пивом ситуація трохи складніша — потрібно зробити справжню пивну пастку.

Для цього потрібно налити пиво в ємність і закопати її нижче рівня грунту. Равлики та слимаки будуть падати в контейнер, тому що їх приваблює запах. Пивну пастку можна зробити зі старої пластикової пляшки. Для цього її особливим чином обрізають та прикопують. Альтернативо може бути звичайний пластиковий стакан, також заглиблений у землю.

Для профілактики різних захворювань та для відлякування шкідників, цей портал також рекомендує використовувати корицю. Її радять посипати в ґрунт заради її протигрибкових властивостей.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що на початку весни від шкідників оприскують дерева. Робити це потрібно в певний час, починаючи з перших днів тепла.