Готуємо до весни город та сад: чотири корисні поради

Читать на русском
Автор
7070
Корисні поради для городників Новина оновлена 27 лютого 2024, 17:54
Корисні поради для городників. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Чотири прості поради стануть у нагоді тим, у кого свій сад чи город

До початку весни залишилося кілька днів і багато хто вже готується упорядковувати свої сади, городи та ділянки. Є кілька корисних порад, які стануть у пригоді у цій справі.

Для того, щоб прибрати сад та город після зими, а також підготувати землю до посіву, потрібно знати про низку обов’язкових робіт, які необхідно виконати навесні. Про це пише УНІАН.

Обрізка дерев та кущів

Навесні настає рух соку, тому до цього періоду потрібно провести обрізання сухих гілок. При цьому обрізати потрібно лише поламані та ослаблені гілки, які ростуть усередину куща.

Найкраще використовувати гострий інструмент, щоб не пошкодити рослину та випадково не пошкодити здорові гілки.

Догляд за трояндами

Ті, хто має на ділянці троянди, завжди прибирають їх "на зимівлю", а потім виводять назад. Однак це потрібно зробити правильно, інакше рослина загине. У більшості проблем полягає в сонці, яке нагріває гілки й на них починають рости нирки, а коріння залишається в холодній землі. Троянда отримує біологічний опік та вмирає.

Щоб уникнути неприємної ситуації, необхідно відгребти землю від приствольних кіл кущів троянд і накрити кущі матеріалом, відрегулювавши температуру для рослини.

Прищепити дерева та зробити компост

Люди, які доглядають свій сад роками, знають, що прищеплювати дерева потрібно, поки не почався рух соку. Зараз якраз слушний час для цього.

Що стосується компосту, то після збирання території у вас буде велика кількість матеріалу для нього. Важливо пам’ятати, що в жодному разі не можна використовувати гілки та листя хворих дерев.

Підготовка грядок

Грядки можна починати перекопувати вже на початку весни, заповнюючи їх компостом, гілками чи листям. Потім їх необхідно накрити темною плівкою та залишити прогріватися. Ви дізнаєтесь, коли грядки будуть готові до висадження культур – на землі почнуть рости гриби.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які рослини потрібно висаджувати у своєму городі, щоб відлякати гризунів. Це натуральні та повністю безпечні методи захисту.