Смачно, як в ресторані: приготуйте скумбрію за цим рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 654
Подруги проситимуть рецепт скумбрії
Скумбрія — досить популярна риба на українському ринку. Вона відносно недорого коштує, є корисною та смачною, а також з неї можна приготувати безліч смачних страв.
Так, цю рибу маринують, запікають або ж тушкують з овочами. Сьогодні ми пропонуємо запекти скумбрію, попередньо натерту смачною заправкою. Як це зробити — інформують на порталі "Своїми руками".
Як запекти скумбрію з паприкою та часником
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт.;
- сіль – 1 ч.л;
- часник – 3 зубчики;
- паприка солодка – 1 ч. л;
- олія оливкова – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Рибу очистити від нутрощів і плавників, промити, розділити тушку на філе.
- Змішати сіль з подрібненим часником, влити олію, додати паприку, гарненько перемішати.
- Змастити філе риби цією заправкою, загорнути в харчову плівку або пергамент і залишити в холодильнику на 3-4 години або надовше.
- Застелити деко пергаментом, викласти філе риби.
- Запікати у попередньо розігрітій до 220 градусів духовці близько 15 хвилин.
- Рибка смакує з рисом або картопляним пюре.
А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо цікавий маринад для неї. У ньому рибка виходить особливо смачною.