Смачно, як в ресторані: приготуйте скумбрію за цим рецептом

Читать на русском
Автор
654
Рибка виходить соковитою та ароматною
Рибка виходить соковитою та ароматною. Фото simplerecipes.top

Подруги проситимуть рецепт скумбрії

Скумбрія — досить популярна риба на українському ринку. Вона відносно недорого коштує, є корисною та смачною, а також з неї можна приготувати безліч смачних страв.

Так, цю рибу маринують, запікають або ж тушкують з овочами. Сьогодні ми пропонуємо запекти скумбрію, попередньо натерту смачною заправкою. Як це зробити — інформують на порталі "Своїми руками".

Як запекти скумбрію з паприкою та часником

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;
  • сіль – 1 ч.л;
  • часник – 3 зубчики;
  • паприка солодка – 1 ч. л;
  • олія оливкова – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Рибу очистити від нутрощів і плавників, промити, розділити тушку на філе.
  2. Змішати сіль з подрібненим часником, влити олію, додати паприку, гарненько перемішати.
  3. Змастити філе риби цією заправкою, загорнути в харчову плівку або пергамент і залишити в холодильнику на 3-4 години або надовше.
  4. Застелити деко пергаментом, викласти філе риби.
  5. Запікати у попередньо розігрітій до 220 градусів духовці близько 15 хвилин.
  6. Рибка смакує з рисом або картопляним пюре.

А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо цікавий маринад для неї. У ньому рибка виходить особливо смачною.