Маринована скумбрія може здивувати: ви забажаєте зберегти цей рецепт

Читать на русском
Автор
1005
Рибка виходить соковитою та ароматною
Рибка виходить соковитою та ароматною. Фото instagram.com

Подруги попросять рецепт скумбрії

Скумбрія — досить популярна риба на українському ринку. Адже вона відносно недорога, корисна та смачна.

Скумбрію запікають з овочами, коптять або тушкують. Сьогодні ж ми пропонуємо цю рибку замаринувати так, що сподобається усім! Як саме — інформують в Instagram-сторінці "thefoodhub.by_ilona".

Як замаринувати скумбрію

Інгредієнти:

Для соління:

  • 2 скумбрії;
  • 500 мл води;
  • 100 г солі;

Для маринаду:

  • 200 мл яблучного, рисового чи винного оцту 6%;
  • 30 г цукру;
  • 1 ч. л. перцю чилі пластівцями;
  • 6 горошин білого перцю;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 1/2 ч.л. зернят коріандру;
  • 1/2 ч. л. зернят гірчиці;
  • 1-2 лаврових листи;
  • 2 горошини духмяного перцю;

Спосіб приготування:

  1. Скумбрії почистити, випотрошити й відрізати голови, ретельно помити та обсушити паперовими рушниками.
  2. Сіль розчинити у воді в невеликому лотку та покласти в нього скумбрії. Поставити в холодне місце на 8-12 год.
  3. Час від часу рибу потрібно перевертати.
  4. Спеції для маринаду, окрім перцю чилі, покласти до ступки та грубо розтерти, всипати їх в сотейник.
  5. Додати туди ж всі інші інгредієнти для маринаду, перемішати. Якщо не любите сильно кислинку в рибі, оцту можна взяти 100 мл, замість 200 та розвести такою ж кількістю води.
  6. Довести рідину до кипіння на невеликому вогні, мішати до повного розчинення цукру.
  7. Зняти з вогню, залишити вистигнути.
  8. Воду із соління риби злити і залити скумбрію маринадом, що охолов. Лоток накрити кришкою і поставити в холодне місце на 48 год. Час від часу рибу потрібно перевертати.

А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо ще один цікавий маринад для неї. У ньому рибка виходить особливо смачною.