Маринована скумбрія може здивувати: ви забажаєте зберегти цей рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1005
![Рибка виходить соковитою та ароматною](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/0/ef/6f5be0e4-fcbd13c142cf2cb38c2f075b4e868ef0.png?v=4022_1)
Подруги попросять рецепт скумбрії
Скумбрія — досить популярна риба на українському ринку. Адже вона відносно недорога, корисна та смачна.
Скумбрію запікають з овочами, коптять або тушкують. Сьогодні ж ми пропонуємо цю рибку замаринувати так, що сподобається усім! Як саме — інформують в Instagram-сторінці "thefoodhub.by_ilona".
Як замаринувати скумбрію
Інгредієнти:
Для соління:
- 2 скумбрії;
- 500 мл води;
- 100 г солі;
Для маринаду:
- 200 мл яблучного, рисового чи винного оцту 6%;
- 30 г цукру;
- 1 ч. л. перцю чилі пластівцями;
- 6 горошин білого перцю;
- 6 горошин чорного перцю;
- 1/2 ч.л. зернят коріандру;
- 1/2 ч. л. зернят гірчиці;
- 1-2 лаврових листи;
- 2 горошини духмяного перцю;
Спосіб приготування:
- Скумбрії почистити, випотрошити й відрізати голови, ретельно помити та обсушити паперовими рушниками.
- Сіль розчинити у воді в невеликому лотку та покласти в нього скумбрії. Поставити в холодне місце на 8-12 год.
- Час від часу рибу потрібно перевертати.
- Спеції для маринаду, окрім перцю чилі, покласти до ступки та грубо розтерти, всипати їх в сотейник.
- Додати туди ж всі інші інгредієнти для маринаду, перемішати. Якщо не любите сильно кислинку в рибі, оцту можна взяти 100 мл, замість 200 та розвести такою ж кількістю води.
- Довести рідину до кипіння на невеликому вогні, мішати до повного розчинення цукру.
- Зняти з вогню, залишити вистигнути.
- Воду із соління риби злити і залити скумбрію маринадом, що охолов. Лоток накрити кришкою і поставити в холодне місце на 48 год. Час від часу рибу потрібно перевертати.
А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо ще один цікавий маринад для неї. У ньому рибка виходить особливо смачною.