Цю закуску розберуть першою: найсмачніша скумбрія на Новий рік
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 74735
Цікава закуска для любителів рибних страв
Рибні страви не лише смачні, а й корисні. При цьому однією з найдоступніших морських тварин на нашій кухні є скумбрія. Її запікають, маринують та готують котлети.
Сьогодні ж ми пропонуємо рецепт незвичайної страви зі скумбрії – рибні рулетики, які можна сміливо подавати навіть на святковий стіл. А рецептом із нами поділилися на порталі "Дзен".
Як приготувати рулетики зі скумбрії
Інгредієнти:
- скумбрія — 3 шт.;
- майонез — 2 ст. л.;
- гірчиця — 1 ч. л.;
- соус соєвий — 2 ст. л.;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- перець мелений — щіпка;
- сік лимонний – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Рибу помити, почистити, розібрати на філе.
- Кожне з них розрізати вздовж на дві частини, за необхідності прибрати кістки.
- Для маринаду змішати майонез, гірчицю, соєвий соус, лимонний сік та трохи меленого перцю.
- Вилити маринад на філе, перемішати, щоб вся риба накрилася ним, залишити на 10 хвилин.
- Згорнути кожен шматочок у рулетик, починаючи з товстого кінця і закінчуючи хвостовим, скріпити зубочисткою.
- На дно форми для запікання викласти півкільця цибулі.
- Зверху викласти рулетики зі скумбрії.
- Запікати у попередньо розігрітій до 160 градусів духовці близько 20 хвилин.
А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо також приготувати соковиті котлети з цієї риби. Це чудова альтернатива класичним м’ясним котлетам.