Цю закуску розберуть першою: найсмачніша скумбрія на Новий рік

Читать на русском
Автор
74808
Продукти для рулетиків використовуються доступні та недорогі
Продукти для рулетиків використовуються доступні та недорогі. Фото 1000.menu

Цікава закуска для любителів рибних страв

Рибні страви не лише смачні, а й корисні. При цьому однією з найдоступніших морських тварин на нашій кухні є скумбрія. Її запікають, маринують та готують котлети.

Сьогодні ж ми пропонуємо рецепт незвичайної страви зі скумбрії – рибні рулетики, які можна сміливо подавати навіть на святковий стіл. А рецептом із нами поділилися на порталі "Дзен".

Як приготувати рулетики зі скумбрії

Інгредієнти:

  • скумбрія — 3 шт.;
  • майонез — 2 ст. л.;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • соус соєвий — 2 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • перець мелений — щіпка;
  • сік лимонний – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Рибу помити, почистити, розібрати на філе.
  2. Кожне з них розрізати вздовж на дві частини, за необхідності прибрати кістки.
  3. Для маринаду змішати майонез, гірчицю, соєвий соус, лимонний сік та трохи меленого перцю.
  4. Вилити маринад на філе, перемішати, щоб вся риба накрилася ним, залишити на 10 хвилин.
  5. Згорнути кожен шматочок у рулетик, починаючи з товстого кінця і закінчуючи хвостовим, скріпити зубочисткою.
  6. На дно форми для запікання викласти півкільця цибулі.
  7. Зверху викласти рулетики зі скумбрії.
  8. Запікати у попередньо розігрітій до 160 градусів духовці близько 20 хвилин.

А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо також приготувати соковиті котлети з цієї риби. Це чудова альтернатива класичним м’ясним котлетам.