Ще один варіант смачної вечері: качка у цитрусово-коньячному маринаді

Читать на русском
Автор
Завдяки коньяку качка виходить м’яка, цитруси надають аромату
Завдяки коньяку качка виходить м’яка, цитруси надають аромату. Фото say7.info

Чудова вечеря для всієї родини

Багато господинь колекціонують рецепти, де не потрібно довго морочитися над блюдом, але воно при цьому виходить смачним та апетитним. Одним з таких рецептів є ліниві голубці або тушка птиці, запечена цілком.

Сьогодні ми хочемо розповісти, як можна смачно запекти качку — вона виходить соковитою всередині та з хрусткою скоринкою зовні. У такий же спосіб можна готувати й курку, інформують на сайті "Say7".

Як приготувати качку в цитрусово-коньячному маринаді

Інгредієнти:

  • качка (вагою 2-2.5 кг);
  • 100 мл коньяку;
  • 2 апельсини;
  • 1 лимон;
  • сіль;
  • перець;

Спосіб приготування:

  1. З лимона вичавити близько 50 мл соку, при цьому шкірки не викидати.
  2. З апельсинів вичавити близько 150 мл соку, при цьому також залишити шкірки.
  3. Змішати коньяк, лимонний та апельсиновий сік.
  4. Качку посолити, поперчити, залишити на 5-10 хвилин.
  5. Покласти качку у рукав для запікання.
  6. У рукав вилити маринад.
  7. Маринувати качку протягом 2-3 годин за кімнатної температури, періодично перевертаючи.
  8. Качку вийняти, маринад злити.
  9. Качку покласти у форму для запікання, покласти всередину шкірки, поставити в духовку.
  10. Запікати при температурі 180 градусів протягом 2-2,5 годин.

Раніше ми писали, як приготувати курку, протушкувавши її в молоці. Приготовлена таким чином курочка виходить ніжною та з незвичайною ноткою.