Ще один варіант смачної вечері: качка у цитрусово-коньячному маринаді
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудова вечеря для всієї родини
Багато господинь колекціонують рецепти, де не потрібно довго морочитися над блюдом, але воно при цьому виходить смачним та апетитним. Одним з таких рецептів є ліниві голубці або тушка птиці, запечена цілком.
Сьогодні ми хочемо розповісти, як можна смачно запекти качку — вона виходить соковитою всередині та з хрусткою скоринкою зовні. У такий же спосіб можна готувати й курку, інформують на сайті "Say7".
Як приготувати качку в цитрусово-коньячному маринаді
Інгредієнти:
- качка (вагою 2-2.5 кг);
- 100 мл коньяку;
- 2 апельсини;
- 1 лимон;
- сіль;
- перець;
Спосіб приготування:
- З лимона вичавити близько 50 мл соку, при цьому шкірки не викидати.
- З апельсинів вичавити близько 150 мл соку, при цьому також залишити шкірки.
- Змішати коньяк, лимонний та апельсиновий сік.
- Качку посолити, поперчити, залишити на 5-10 хвилин.
- Покласти качку у рукав для запікання.
- У рукав вилити маринад.
- Маринувати качку протягом 2-3 годин за кімнатної температури, періодично перевертаючи.
- Качку вийняти, маринад злити.
- Качку покласти у форму для запікання, покласти всередину шкірки, поставити в духовку.
- Запікати при температурі 180 градусів протягом 2-2,5 годин.
Раніше ми писали, як приготувати курку, протушкувавши її в молоці. Приготовлена таким чином курочка виходить ніжною та з незвичайною ноткою.