Все змішали - і в духовку: ліниві голубці готуватимете лише так

Читать на русском
Автор
30173
Готувати такі голубці швидше і простіше, ніж звичайні
Готувати такі голубці швидше і простіше, ніж звичайні. Фото zhyttia.com.ua

Ліниві голубці виходять дуже соковитими та смачними

Коли потрібно швиденько приготувати вечерю, може виручити не лише плов чи диво-запіканка. Нашвидкуруч можна приготувати також ліниві голубці.

За умови наявності інгредієнтів, на приготування ви витратите близько 30 хвилин, а домашні здивуються надзвичайному смаку страви. Рецептом смакоти з нами поділилися на порталі "Школа життя".

Як приготувати ліниві голубці

Інгредієнти:

  • рис – 100 г;
  • капуста – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зуб.;
  • фарш – 500 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – 1/2 ч.л.;
  • чорний перець – за смаком;
  • панірувальні сухарі – для обвалювання;

Соус

  • цибуля — 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • часник – 2-3 зуб.;
  • сметана – 200 г;
  • вода – 500 мл.;
  • лавровий лист – 1шт.;
  • сіль – 1/3 ч.л.;
  • чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Рис промити, зварити, додавши сіль, остудити.
  2. Капусту нарізати, викласти в миску, залити окропом.
  3. Цибулю нарізати кубиками, викласти в чашу блендера, додати часник, подрібнити, додати до фаршу.
  4. Додати готовий рис.
  5. З капусти злити воду, добре віджати, додати до фаршу.
  6. Вбити яйце, посолити, поперчити, додати улюблені спеції.
  7. Фарш добре вимісити руками та відбити.
  8. Форму для запікання змастити олією.
  9. У миску насипати панірувальні сухарі
  10. Мокрими руками сформувати котлетки із фаршу, обваляти у сухарях, викласти у форму.
  11. Запікати близько 20 хвилин при температурі 190 градусів.
  12. Для соусу цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці, помідор розрізати навпіл та натерти на великій тертці, прибравши шкірку.
  13. Сметану змішати з водою та добре перемішати.
  14. Цибулю обсмажити на сковороді, додати моркву, томати та видавлений через прес часник.
  15. Додати сметану з водою, посолити, додати перець горошком та лавровий лист. Після закипання кип'ятити 2-3 хвилини.
  16. Залити соусом голубці та запікати іще близько 30-40 хвилин.

А якщо ви любите голубці, рекомендуємо приготувати їх з кабачком по рецепту "Телеграфа". Це значно простіший варіант страви.