Все змішали - і в духовку: ліниві голубці готуватимете лише так
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 30173
Ліниві голубці виходять дуже соковитими та смачними
Коли потрібно швиденько приготувати вечерю, може виручити не лише плов чи диво-запіканка. Нашвидкуруч можна приготувати також ліниві голубці.
За умови наявності інгредієнтів, на приготування ви витратите близько 30 хвилин, а домашні здивуються надзвичайному смаку страви. Рецептом смакоти з нами поділилися на порталі "Школа життя".
Як приготувати ліниві голубці
Інгредієнти:
- рис – 100 г;
- капуста – 500 г;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 2 зуб.;
- фарш – 500 г;
- яйце – 1 шт.;
- сіль – 1/2 ч.л.;
- чорний перець – за смаком;
- панірувальні сухарі – для обвалювання;
Соус
- цибуля — 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- помідор – 2 шт.;
- часник – 2-3 зуб.;
- сметана – 200 г;
- вода – 500 мл.;
- лавровий лист – 1шт.;
- сіль – 1/3 ч.л.;
- чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Рис промити, зварити, додавши сіль, остудити.
- Капусту нарізати, викласти в миску, залити окропом.
- Цибулю нарізати кубиками, викласти в чашу блендера, додати часник, подрібнити, додати до фаршу.
- Додати готовий рис.
- З капусти злити воду, добре віджати, додати до фаршу.
- Вбити яйце, посолити, поперчити, додати улюблені спеції.
- Фарш добре вимісити руками та відбити.
- Форму для запікання змастити олією.
- У миску насипати панірувальні сухарі
- Мокрими руками сформувати котлетки із фаршу, обваляти у сухарях, викласти у форму.
- Запікати близько 20 хвилин при температурі 190 градусів.
- Для соусу цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці, помідор розрізати навпіл та натерти на великій тертці, прибравши шкірку.
- Сметану змішати з водою та добре перемішати.
- Цибулю обсмажити на сковороді, додати моркву, томати та видавлений через прес часник.
- Додати сметану з водою, посолити, додати перець горошком та лавровий лист. Після закипання кип'ятити 2-3 хвилини.
- Залити соусом голубці та запікати іще близько 30-40 хвилин.
А якщо ви любите голубці, рекомендуємо приготувати їх з кабачком по рецепту "Телеграфа". Це значно простіший варіант страви.