Якщо часу зовсім мало: супершвидкісний рецепт запеченої курки, маринованої в аджиці

Читать на русском
Автор
1214
Дуже смачно, красиво, на святковий стіл
Дуже смачно, красиво, на святковий стіл. Фото gastronom.ru

Курка готується простіше простого — за вас все зробить духовка

Напевно, у кожного бували ситуації, коли часу зовсім обмаль, але щось приготувати на вечерю потрібно. У такому разі рятують прості рецепти.

Так, можна швидко приготувати пасту "Карбонара" або запекти курку цілою. Попри те, що рецепт досить простий і потребує лічених хвилин на приготування, курочка виходить ніжною, ошатною, із золотистою скоринкою. А рецептом з нами поділилися на порталі "Готуємо вдома".

Як запекти курку, мариновану в аджиці

Інгредієнти:

  • курка — 2 кг;
  • аджика солона — 40 г;

Для соусу:

  • сметана — 150 г;
  • зелень кінзи — 20 г;
  • часник — 10 г;
  • мелений коріандр — 3 г;
  • куркума — 3 г;

Спосіб приготування:

  1. Курку помити, прибрати все зайве, обсушити та розрізати вздовж хребта.
  2. Змастити всю курку аджикою.
  3. Викласти її у форму для запікання шкіркою догори.
  4. Запікати в розігрітій до 200 С духовці близько 1 години 10 хвилин.
  5. Готову курку вийняти з духовки, накрити форму з куркою фольгою, укутати та залишити на 15 хвилин — так м’ясо стане ще соковитішим.
  6. Подати курку можна з лавашем та соусом зі сметани із зеленню та часником.

Раніше ми писали, як смачно запекти курку цілою з лимоном. Таке поєднання дарує неперевершений смак та аромат, який нікого не залишить байдужим.