Якщо часу зовсім мало: супершвидкісний рецепт запеченої курки, маринованої в аджиці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1221
Курка готується простіше простого — за вас все зробить духовка
Напевно, у кожного бували ситуації, коли часу зовсім обмаль, але щось приготувати на вечерю потрібно. У такому разі рятують прості рецепти.
Так, можна швидко приготувати пасту "Карбонара" або запекти курку цілою. Попри те, що рецепт досить простий і потребує лічених хвилин на приготування, курочка виходить ніжною, ошатною, із золотистою скоринкою. А рецептом з нами поділилися на порталі "Готуємо вдома".
Як запекти курку, мариновану в аджиці
Інгредієнти:
- курка — 2 кг;
- аджика солона — 40 г;
Для соусу:
- сметана — 150 г;
- зелень кінзи — 20 г;
- часник — 10 г;
- мелений коріандр — 3 г;
- куркума — 3 г;
Спосіб приготування:
- Курку помити, прибрати все зайве, обсушити та розрізати вздовж хребта.
- Змастити всю курку аджикою.
- Викласти її у форму для запікання шкіркою догори.
- Запікати в розігрітій до 200 С духовці близько 1 години 10 хвилин.
- Готову курку вийняти з духовки, накрити форму з куркою фольгою, укутати та залишити на 15 хвилин — так м’ясо стане ще соковитішим.
- Подати курку можна з лавашем та соусом зі сметани із зеленню та часником.
Раніше ми писали, як смачно запекти курку цілою з лимоном. Таке поєднання дарує неперевершений смак та аромат, який нікого не залишить байдужим.