Візьміть склянку вівсянки та яблуко: це корисне печиво зметуть за вечір
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 41021
Перевага домашнього печива — у його натуральності
Люблячі матусі завжди намагаються урізноманітнити меню своїх діточок. При цьому, вони прагнуть, аби страва була не лише смачною, але й корисною — причому нею можуть бути навіть пельмені.
Саме тому сьогодні ми хочемо поділитися рецептом печива, яке є поживним, його можна взяти з собою на перекус або ж просто посмакувати з чаєм. Опублікували рецепт на порталі "Майстерня ідей".
Як приготувати вівсяне печиво
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці — 110 г;
- вершкове масло — 60 г;
- яйце — 1 шт.;
- цукор — 50 г;
- яблуко — 1 шт.;
- борошно — 50 г;
- апельсин;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- ванільний цукор — 1 ч. л.;
- родзинки та горіхи — по 1 ст. л.;
Спосіб приготування:
- У великій мисці змішати розм’якшене вершкове масло з цукром і ванільним цукром до отримання однорідної маси.
- Додати яйце і ретельно перемішайте.
- За бажанням додайте цедру апельсина або лимона для аромату.
- Поступово додати вівсяні пластівці, борошно та розпушувач, продовжуючи перемішувати, доки не вийде однорідне тісто.
- Залишити тісто на 5-10 хвилин.
- Яблуко нарізати на невеликі шматочки та змішайте з нарізаними горіхами та родзинками.
- Видавити апельсиновий сік в начинку і перемішати.
- Додати начинку до тіста і добре перемішати.
- Сформувати невеликі круглі кекси з тіста і викласти на деко, попередньо застелене папером для випічки.
- Випікати печиво в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин до зарум’янювання.
- Після випікання залишити печиво трохи охолонути перед подачею.
Раніше ми писали, як приготувати корисний десерт замість морозива. Десерт виходить легким та повітряним.