Візьміть склянку вівсянки та яблуко: це корисне печиво зметуть за вечір

Читать на русском
Автор
41021
Ароматне та хрустке печиво готується дуже просто
Ароматне та хрустке печиво готується дуже просто. Фото maisternia-idei.com.ua

Перевага домашнього печива — у його натуральності

Люблячі матусі завжди намагаються урізноманітнити меню своїх діточок. При цьому, вони прагнуть, аби страва була не лише смачною, але й корисною — причому нею можуть бути навіть пельмені.

Саме тому сьогодні ми хочемо поділитися рецептом печива, яке є поживним, його можна взяти з собою на перекус або ж просто посмакувати з чаєм. Опублікували рецепт на порталі "Майстерня ідей".

Як приготувати вівсяне печиво

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці — 110 г;
  • вершкове масло — 60 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 50 г;
  • яблуко — 1 шт.;
  • борошно — 50 г;
  • апельсин;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • родзинки та горіхи — по 1 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішати розм’якшене вершкове масло з цукром і ванільним цукром до отримання однорідної маси.
  2. Додати яйце і ретельно перемішайте.
  3. За бажанням додайте цедру апельсина або лимона для аромату.
  4. Поступово додати вівсяні пластівці, борошно та розпушувач, продовжуючи перемішувати, доки не вийде однорідне тісто.
  5. Залишити тісто на 5-10 хвилин.
  6. Яблуко нарізати на невеликі шматочки та змішайте з нарізаними горіхами та родзинками.
  7. Видавити апельсиновий сік в начинку і перемішати.
  8. Додати начинку до тіста і добре перемішати.
  9. Сформувати невеликі круглі кекси з тіста і викласти на деко, попередньо застелене папером для випічки.
  10. Випікати печиво в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин до зарум’янювання.
  11. Після випікання залишити печиво трохи охолонути перед подачею.

Раніше ми писали, як приготувати корисний десерт замість морозива. Десерт виходить легким та повітряним.