Розпитали у кухарів – розповіли вам: із цими хитрощами млинці вийдуть ідеальними

Читать на русском
Автор
624
Млинці будуть золотистими та рум’яними
Млинці будуть золотистими та рум’яними. Фото vazhnoznat.com

Справа не тільки в інгредієнтах, а й у послідовності їх додавання

З 11 по 17 березня в Україні відзначається одне з найвеселіших свят – Масляна. Традиційною стравою в цей період є ажурні млинці.

У кулінарній скарбничці кожного кулінара є безліч різноманітних рецептів млинців, щоб вони вийшли тонкими та просвічувались. Виявляється, для ідеальних млинців дуже важливою є послідовність додавання необхідних інгредієнтів. Саме про це з "Важно знать" й розповімо.

Як приготувати ідеальні ажурні млинці.

Перший секрет — це теплий кефір. Перед приготуванням його необхідно нагріти — і ви здивуєтеся, наскільки смачними та красивими вийдуть млинці. Кефір потрібно нагрівати до стану, щоб почала підійматися пара і відокремлюватися сироватка і після цього необхідно відразу знімати її з вогню.

Другий секрет у послідовності інгредієнтів : спочатку в масу кефіру потрібно додати борошно, і тільки потім — яйця. У результаті у вас має вийти рідка консистенція.

Для смаження млинців найкраще використати чавунну сковороду з товстим дном. Вона нагрівається рівномірно та добре тримає тепло.

Сковороду необхідно добре нагріти, злегка змастити вершковим маслом або рослинною олією, і тільки тоді тонким шаром влити тісто, розподіливши по всій поверхні. Саме так млинці не підгорятимуть.

Смажити млинці потрібно на середньому вогні приблизно по 30 секунд з кожного боку. Перевертати їх краще за допомогою тонкої або силіконової лопатки — вони швидко і легко відокремлюватимуться від сковороди.

Спробуйте використати ці хитрощі при приготуванні млинців із маком. Вони вийдуть надзвичайно смачними.