Розпитали у кухарів – розповіли вам: із цими хитрощами млинці вийдуть ідеальними
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 624
Справа не тільки в інгредієнтах, а й у послідовності їх додавання
З 11 по 17 березня в Україні відзначається одне з найвеселіших свят – Масляна. Традиційною стравою в цей період є ажурні млинці.
У кулінарній скарбничці кожного кулінара є безліч різноманітних рецептів млинців, щоб вони вийшли тонкими та просвічувались. Виявляється, для ідеальних млинців дуже важливою є послідовність додавання необхідних інгредієнтів. Саме про це з "Важно знать" й розповімо.
Як приготувати ідеальні ажурні млинці.
Перший секрет — це теплий кефір. Перед приготуванням його необхідно нагріти — і ви здивуєтеся, наскільки смачними та красивими вийдуть млинці. Кефір потрібно нагрівати до стану, щоб почала підійматися пара і відокремлюватися сироватка і після цього необхідно відразу знімати її з вогню.
Другий секрет у послідовності інгредієнтів : спочатку в масу кефіру потрібно додати борошно, і тільки потім — яйця. У результаті у вас має вийти рідка консистенція.
Для смаження млинців найкраще використати чавунну сковороду з товстим дном. Вона нагрівається рівномірно та добре тримає тепло.
Сковороду необхідно добре нагріти, злегка змастити вершковим маслом або рослинною олією, і тільки тоді тонким шаром влити тісто, розподіливши по всій поверхні. Саме так млинці не підгорятимуть.
Смажити млинці потрібно на середньому вогні приблизно по 30 секунд з кожного боку. Перевертати їх краще за допомогою тонкої або силіконової лопатки — вони швидко і легко відокремлюватимуться від сковороди.
Спробуйте використати ці хитрощі при приготуванні млинців із маком. Вони вийдуть надзвичайно смачними.