Смачно, як у шкільній їдальні: без таких ватрушок не обійдеться святковий стіл

Читать на русском
Автор
895
Випічка виходить ніжною та ароматною
Випічка виходить ніжною та ароматною. Фото shuba.life

Улюблена з дитинства насолода

Без солодких і ароматних ватрушок не обходилося жодне чаювання в дитинстві. До того ж це традиційна випічка до Масляної.

Хтось міг би подумати, що їх легко приготувати вдома. Спробуйте — і близькі забудуть про магазинні солодощі. Рецептом ділиться "УНІАН".

Як приготувати сирні ватрушки

складові

Для тіста:

  • борошно — 2 ст.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • рослинна олія або маргарин — 2 ст. л.;
  • яйця — 1 шт.;
  • дріжджі сухі – 1,5 ч. л.;
  • сіль;
  • молоко — 0,5 склянки;
  • ванільний цукор — 1 ч.л.

Для начинки:

  • сир — 1 склянка;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 1,5 ст. л.;
  • борошно — 1 ч. л.;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. У чашу міксера відправляємо тепле молоко та дріжджі, розмішуємо до повного розчинення. Додаємо яйце, цукор, щіпку солі, все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу всипаємо борошно і замішуємо тісто некруте. В кінці замішування додати в тісто теплу олію або підігрітий маргарин.
  3. Викладаємо його в миску, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у тепле місце на півтори години. Потім обминаємо і знову залишаємо під плівкою на 40 хвилин.
  4. Через зазначений час розкочуємо тісто в джгут, нарізаємо на 10 однакових шматочків, кожен розкочуємо в кулю, приплющуємо і викладаємо на змащене лист. Дінцем склянки робимо поглиблення.
  5. Для приготування начинки сир перетираємо через сито. Додаємо яйце, цукор та ванільний цукор, щіпку солі, ложку борошна, все перемішуємо.
  6. Приготовлену начинку викладаємо у ватрушку та накриваємо їх рушником на 20 хвилин.
  7. Через вказаний час змащуємо кожну заготовку збитим яйцем і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин.

Приготуйте до святкового столу ситний курник. Вам точно сподобається!