Смачно, як у шкільній їдальні: без таких ватрушок не обійдеться святковий стіл
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 894
Улюблена з дитинства насолода
Без солодких і ароматних ватрушок не обходилося жодне чаювання в дитинстві. До того ж це традиційна випічка до Масляної.
Хтось міг би подумати, що їх легко приготувати вдома. Спробуйте — і близькі забудуть про магазинні солодощі. Рецептом ділиться "УНІАН".
Як приготувати сирні ватрушки
складові
Для тіста:
- борошно — 2 ст.;
- цукор — 1 ст. л.;
- рослинна олія або маргарин — 2 ст. л.;
- яйця — 1 шт.;
- дріжджі сухі – 1,5 ч. л.;
- сіль;
- молоко — 0,5 склянки;
- ванільний цукор — 1 ч.л.
Для начинки:
- сир — 1 склянка;
- яйце — 1 шт.;
- цукор — 1,5 ст. л.;
- борошно — 1 ч. л.;
- ванільний цукор — 1 ч. л.;
- сіль.
Спосіб приготування:
- У чашу міксера відправляємо тепле молоко та дріжджі, розмішуємо до повного розчинення. Додаємо яйце, цукор, щіпку солі, все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу всипаємо борошно і замішуємо тісто некруте. В кінці замішування додати в тісто теплу олію або підігрітий маргарин.
- Викладаємо його в миску, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у тепле місце на півтори години. Потім обминаємо і знову залишаємо під плівкою на 40 хвилин.
- Через зазначений час розкочуємо тісто в джгут, нарізаємо на 10 однакових шматочків, кожен розкочуємо в кулю, приплющуємо і викладаємо на змащене лист. Дінцем склянки робимо поглиблення.
- Для приготування начинки сир перетираємо через сито. Додаємо яйце, цукор та ванільний цукор, щіпку солі, ложку борошна, все перемішуємо.
- Приготовлену начинку викладаємо у ватрушку та накриваємо їх рушником на 20 хвилин.
- Через вказаний час змащуємо кожну заготовку збитим яйцем і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин.
Приготуйте до святкового столу ситний курник. Вам точно сподобається!