І до свята, і для ситного перекусу: після такої кулеб’яки близькі викочуватимуться з-за столу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Так смачно, що слинки потечуть навіть від запаху
Однією з традиційних страв на Масляну вважається кулеб’яка з м’ясом. Зазвичай готують її на святковий стіл в останній день святкування.
Рецептом такого пирога поділимося разом з OBOZ.UA. Соковита начинка в найніжнішому тісті вразить вас наповал із першого укусу. Апетитний, рум’яний та дуже ароматний м’ясний пиріг готувати зовсім нескладно.
Як приготувати кулеб’яку з м’ясом
Інгредієнти:
- пшеничне борошно — 300 г;
- яловичина — 300 г;
- свинина — 300 р.;
- молоко — 100 мл;
- рослинна олія — 20 — 30 г;
- цукор — 1 ст. л.;
- дріжджі — 20 г;
- сіль — 1 щіпка;
- цибуля — 1 шт.;
- зелена цибуля — 1 пучок;
- яйця — 5 шт.;
- хмелі-сунелі — 1,5 ч. л.;
- перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Молоко нагріваємо в мікрохвильовій печі, додаємо дріжджі та залишаємо на деякий час. Після додаємо половину необхідної кількості борошна, ретельно перемішуємо і знову відправляємо в тепло на 1,5 години.
- Через зазначений час додаємо в масу рослинну олію, яйце, 20 г цукру, все вимішуємо, поступово додаємо борошно і залишаємо в теплі ще на півгодини.
- Тим часом у підсоленій воді відварюємо рис до готовності. 2 яйця відварюємо круто, даємо охолонути, чистимо і подрібнюємо.
- На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо подрібнену цибулю з фаршем. Солимо, додаємо зелену цибулю, хмелі-сунелі та чорний мелений перець, відварений рис та варені яйця. Все перемішуємо та додаємо сире яйце, знову все перемішуємо.
- На робочій поверхні розгортаємо тісто завтовшки 1 см, викладаємо в центр начинку і заліплюємо краї.
- Деко застилаємо силіконовим килимком і швом вниз викладаємо кулеб’яку. Зверху зубочисткою робимо проколи, за бажанням прикрашаємо та змащуємо її яйцем.
- Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Рекомендуємо також приготувати соковитий курник. Вам точно сподобається!