І до свята, і для ситного перекусу: після такої кулеб’яки близькі викочуватимуться з-за столу

Читать на русском
Автор
Спробуйте — і готуватимете часто
Спробуйте — і готуватимете часто. Фото food.obozrevatel.com

Так смачно, що слинки потечуть навіть від запаху

Однією з традиційних страв на Масляну вважається кулеб’яка з м’ясом. Зазвичай готують її на святковий стіл в останній день святкування.

Рецептом такого пирога поділимося разом з OBOZ.UA. Соковита начинка в найніжнішому тісті вразить вас наповал із першого укусу. Апетитний, рум’яний та дуже ароматний м’ясний пиріг готувати зовсім нескладно.

Як приготувати кулеб’яку з м’ясом

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 300 г;
  • яловичина — 300 г;
  • свинина — 300 р.;
  • молоко — 100 мл;
  • рослинна олія — 20 — 30 г;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • дріжджі — 20 г;
  • сіль — 1 щіпка;
  • цибуля — 1 шт.;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • яйця — 5 шт.;
  • хмелі-сунелі — 1,5 ч. л.;
  • перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Молоко нагріваємо в мікрохвильовій печі, додаємо дріжджі та залишаємо на деякий час. Після додаємо половину необхідної кількості борошна, ретельно перемішуємо і знову відправляємо в тепло на 1,5 години.
  2. Через зазначений час додаємо в масу рослинну олію, яйце, 20 г цукру, все вимішуємо, поступово додаємо борошно і залишаємо в теплі ще на півгодини.
  3. Тим часом у підсоленій воді відварюємо рис до готовності. 2 яйця відварюємо круто, даємо охолонути, чистимо і подрібнюємо.
  4. На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо подрібнену цибулю з фаршем. Солимо, додаємо зелену цибулю, хмелі-сунелі та чорний мелений перець, відварений рис та варені яйця. Все перемішуємо та додаємо сире яйце, знову все перемішуємо.
  5. На робочій поверхні розгортаємо тісто завтовшки 1 см, викладаємо в центр начинку і заліплюємо краї.
  6. Деко застилаємо силіконовим килимком і швом вниз викладаємо кулеб’яку. Зверху зубочисткою робимо проколи, за бажанням прикрашаємо та змащуємо її яйцем.
  7. Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.

Рекомендуємо також приготувати соковитий курник. Вам точно сподобається!