Пиріг вийде ніжним та з соковитою начинкою: його з’їдять першим на святковому столі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 743
Спробуйте до свята — і готуватимете завжди
Хто б міг подумати, що весела Масляна — це не лише звичні тонкі млинці та вареники. Це ще й найсмачніший курник.
Рецептом приголомшливого пирога ділиться OBOZ.UA. Він підкорить вас ароматом, соковитою начинкою та апетитним виглядом. Приготуєте його просто і без зайвої мороки, а з’їсте — за секунди. Головне — покласти більше м’яса.
Як приготувати пиріг курник
Інгредієнти:
- куряче філе — 300 г.;
- пшеничне борошно — 4 ст.;
- маргарин вершковий — 250 г;
- кефір — 1 ст.;
- сода — 1 ч. л.;
- картопля — 3-4 шт.;
- цибуля — 2-3 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- курячі яйця — 1 шт.
Спосіб приготування:
- У миску просіюємо борошно, до нього додаємо соду, розтоплений і охолоджений маргарин, сіль і кефір, замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його плівкою і ставимо у холодне місце на 40-60 хвилин.
- Для приготування начинки філе курки, очищену цибулю та картоплю нарізаємо дрібним кубиком.
- Готове тісто ділимо на 2 нерівні частини. Кожну розгортаємо їх у два пласти з урахуванням форми для випікання.
- Форму змащуємо маслом, відправляємо пласт тіста більшого розміру, на нього шарами викладаємо начинку: спочатку картоплю, потім — цибулю (солимо і перчимо її), потім — курку. Розрівнюємо.
- Укладаємо зверху другий пласт тіста і скріплюємо краї. У центрі робимо отвір і заливаємо 50 мл води, щоб пиріг був соковитішим.
- Верх курника змащуємо збитим яйцем і відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.
На Масляну можна також приготувати незвичайний бульйон із грибами. Близькі точно здивуються та попросять добавки.