Пиріг вийде ніжним та з соковитою начинкою: його з’їдять першим на святковому столі

Читать на русском
Автор
757
Смачно – близьких за вуха не відтягнете
Смачно – близьких за вуха не відтягнете. Фото unian.ua

Спробуйте до свята — і готуватимете завжди

Хто б міг подумати, що весела Масляна — це не лише звичні тонкі млинці та вареники. Це ще й найсмачніший курник.

Рецептом приголомшливого пирога ділиться OBOZ.UA. Він підкорить вас ароматом, соковитою начинкою та апетитним виглядом. Приготуєте його просто і без зайвої мороки, а з’їсте — за секунди. Головне — покласти більше м’яса.

Як приготувати пиріг курник

Інгредієнти:

  • куряче філе — 300 г.;
  • пшеничне борошно — 4 ст.;
  • маргарин вершковий — 250 г;
  • кефір — 1 ст.;
  • сода — 1 ч. л.;
  • картопля — 3-4 шт.;
  • цибуля — 2-3 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • курячі яйця — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. У миску просіюємо борошно, до нього додаємо соду, розтоплений і охолоджений маргарин, сіль і кефір, замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його плівкою і ставимо у холодне місце на 40-60 хвилин.
  2. Для приготування начинки філе курки, очищену цибулю та картоплю нарізаємо дрібним кубиком.
  3. Готове тісто ділимо на 2 нерівні частини. Кожну розгортаємо їх у два пласти з урахуванням форми для випікання.
  4. Форму змащуємо маслом, відправляємо пласт тіста більшого розміру, на нього шарами викладаємо начинку: спочатку картоплю, потім — цибулю (солимо і перчимо її), потім — курку. Розрівнюємо.
  5. Укладаємо зверху другий пласт тіста і скріплюємо краї. У центрі робимо отвір і заливаємо 50 мл води, щоб пиріг був соковитішим.
  6. Верх курника змащуємо збитим яйцем і відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.

На Масляну можна також приготувати незвичайний бульйон із грибами. Близькі точно здивуються та попросять добавки.