Без цих пиріжків не настане Масляна: вони розлетяться зі столу за секунду
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 527
Смачно — язик можна проковтнути
З 11 по 17 березня в Україні відзначається одне з найвеселіших весняних свят — Масляна. Традиційно цього тижня готуються найрізноманітніші пиріжки.
Разом з OBOZ.UA поділимося рецептом нереально смачних пиріжків з яйцями, картоплею та зеленню. Спробуйте приготувати їх на Масляну і близькі проситимуть їх дуже часто.
Як приготувати печені пиріжки з яйцями, картоплею та зеленню
Інгредієнти:
- молоко — 2 склянки;
- сухі дріжджі — 1 упаковка (близько 11 г);
- цукор — 2 ст. л.;
- сіль — 1.5 ч. л.;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- пшеничне борошно — 1 кг.;
- курячі яйця — 2 шт.;
- картопля — 0.5 кг;
- зелень — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У тепле молоко висипаємо пакетик сухих дріжджів, додаємо сіль та цукор. Все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу невеликими порціями додаємо борошно та замішуємо м’яке та еластичне тісто, яке не липне до рук.
- Глибоку посудину змащуємо олією, присипаємо борошном. У середину відправляємо підготовлене тісто та накриваємо його рушником. Відправляємо тісто на дві години у тепле місце. Коли воно трохи піднялося, замішуємо ще раз, кладемо назад і чекаємо поки підніметься знову.
- Тим часом для приготування начинки чистимо картоплю, відварюємо її до готовності та пюруємо. Відварюємо круто 1 яйце, чистимо і нарізаємо. Зелень подрібнюємо. Ретельно перемішуємо підготовлені інгредієнти.
- Тісто розминаємо і розподіляємо його на невеликі шматочки З кожного шматочка робимо невелике кружальце, в середину викладаємо начинку і защипаємо, формуючи пиріжок.
- Пиріжки викладаємо на деко, змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Раніше ми розповідали, які страви готують на Масляну. Виявляється, це не лише вареники та млинці.