Без цих пиріжків не настане Масляна: вони розлетяться зі столу за секунду

Читать на русском
Автор
541
Не рецепт, а золото
Не рецепт, а золото. Фото cookpad.com

Смачно — язик можна проковтнути

З 11 по 17 березня в Україні відзначається одне з найвеселіших весняних свят — Масляна. Традиційно цього тижня готуються найрізноманітніші пиріжки.

Разом з OBOZ.UA поділимося рецептом нереально смачних пиріжків з яйцями, картоплею та зеленню. Спробуйте приготувати їх на Масляну і близькі проситимуть їх дуже часто.

Як приготувати печені пиріжки з яйцями, картоплею та зеленню

Інгредієнти:

  • молоко — 2 склянки;
  • сухі дріжджі — 1 упаковка (близько 11 г);
  • цукор — 2 ст. л.;
  • сіль — 1.5 ч. л.;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • пшеничне борошно — 1 кг.;
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • картопля — 0.5 кг;
  • зелень — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У тепле молоко висипаємо пакетик сухих дріжджів, додаємо сіль та цукор. Все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу невеликими порціями додаємо борошно та замішуємо м’яке та еластичне тісто, яке не липне до рук.
  3. Глибоку посудину змащуємо олією, присипаємо борошном. У середину відправляємо підготовлене тісто та накриваємо його рушником. Відправляємо тісто на дві години у тепле місце. Коли воно трохи піднялося, замішуємо ще раз, кладемо назад і чекаємо поки підніметься знову.
  4. Тим часом для приготування начинки чистимо картоплю, відварюємо її до готовності та пюруємо. Відварюємо круто 1 яйце, чистимо і нарізаємо. Зелень подрібнюємо. Ретельно перемішуємо підготовлені інгредієнти.
  5. Тісто розминаємо і розподіляємо його на невеликі шматочки З кожного шматочка робимо невелике кружальце, в середину викладаємо начинку і защипаємо, формуючи пиріжок.
  6. Пиріжки викладаємо на деко, змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Раніше ми розповідали, які страви готують на Масляну. Виявляється, це не лише вареники та млинці.