Телефон почав гальмувати? 6 кроків для вирішення проблеми

Читать на русском
Автор
884
Телефон
Телефон. Фото Freepik

Часто проблему можна вирішити самостійно

Уповільнення роботи телефону може відбуватися з кількох причин. Найчастіше ситуацію можна виправити простими діями.

Серед найбільш поширених причин того, що смартфон гальмує, може бути застаріле програмне забезпечення та енергоємні програми. Також робота пристрою уповільнюється через те, що на ньому залишилося мало місця, пише сайт itechua.

Перезавантаження смартфону. Проста дія може вирішити проблему. Варто перевантажити пристрій, якщо ви цього давно не робили.

Перевірте рівень сигналу Wi-Fi. Іноді проблема не в телефоні, а в підключенні Wi-Fi або мобільної мережі. Потрібно перевірити їх — спробувати перейти на іншу мережу Wi-Fi, або перейти в інше місце.

Видалення зайвих програм. Непотрібні програми не варто залишати на телефоні, оскільки накопичуючись вони можуть уповільнювати його роботу.

Перевірка оновлень операційної системи та додатків. Оновлення часто містять виправлення помилок, які можуть спричинити проблеми з продуктивністю. Після їх встановлення телефон може почати працювати значно швидше.

Звільнення місця. Щоб пам’ять пристрою не була забита безліччю файлів, можна перенести їх у хмарне сховище. Можна створити резервну копію свого Android на Google Диск або Google Фото.

Очищення даних кешу. Для прискорення процесів програми зберігають операційні дані в кеші. Накопичуючись, вони можуть гальмувати роботу пристрою. Не рідше одного разу на місяць потрібно чистити кеш найчастіше використовуваних програм.

Раніше "Телеграф" розповідав, як навчити телефон слухатись голосових команд. Це одне з налаштувань смартфона на Android, яке можна зробити у Google.