Готуйте ці тефтельки із зачиненими вікнами, інакше на запах збіжаться навіть сусіди навпроти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
З такими тефтелями все забудуть навіть про котлети
Для ситної сімейної вечері м’ясні тефтелі — саме те. Готуються вони швидко, виходять настільки смачними – за вуха не відтягнеш.
Відварений до напівготовності рис та м’ясний фарш — запорука того, що страва вийде максимально ситною. Ніжний соус гарантує тефтелям незабутній смак. Спробуйте — і на аромат збіжаться сусіди не лише за стіною, а й навпаки. Рецептом ділиться "Важно знать".
Як приготувати рисові тефтелі в томатному соусі
Інгредієнти:
- 100 г рису;
- 500 г фаршу;
- 2 цибулини;
- 1 куряче яйце;
- 1 морква;
- 600 мл бульйону;
- 30 г вершкового масла;
- 4 ст. л. сметани;
- 3 ст. л. томатної пасти;
- 1 ст. л. борошна;
- 1 ч. л. цукру;
- 3 зубчики часнику;
- чорний мелений перець;
- чорний перець горошком;
- сіль;
- лавровий лист.
Спосіб приготування:
- Рис промиваємо, відварюємо до напівготовності та даємо йому охолонути.
- Чистимо цибулю, дрібно нарізаємо її та обсмажуємо до м’якості. Додаємо трохи вершкового масла і даємо охолонути.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти. В отриману масу додаємо фарш, одне яйце. Солимо, перчимо, все ретельно перемішуємо. Накриваємо плівкою та відправляємо на півгодини в холодильник.
- Борошно обсмажуємо на сухій сковорідці до золотистості, даємо охолонути й в окремій посудині змішуємо зі сметаною та 100 мл бульйону.
- Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі на розігрітій сковороді з рослинною олією до готовності. Додаємо томатну пасту і весь бульйон, що залишився. Все ретельно перемішуємо та тушкуємо на маленькому вогні під кришкою протягом 10 хвилин.
- Через зазначений час знімаємо кришку, додаємо сметанну суміш, часник та цукор і готуємо до кипіння, після чого солимо.
- Фарш ділимо на 15 шматочків, з кожного ліпимо тефтелі, пануємо в борошні та обсмажуємо на сковороді з рослинною олією.
- Відправляємо тефтелі у скляну форму для запікання, заливаємо соусом, додаємо перець горошком та лавровий лист і відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
Дуже смачними виходять і тефтелі з риби. Спробуйте і переконайтеся самі.