Готуйте ці тефтельки із зачиненими вікнами, інакше на запах збіжаться навіть сусіди навпроти

Читать на русском
Автор
Смачно – за вуха не відтягнеш
Смачно – за вуха не відтягнеш. Фото fayni-recepty.com.ua

З такими тефтелями все забудуть навіть про котлети

Для ситної сімейної вечері м’ясні тефтелі — саме те. Готуються вони швидко, виходять настільки смачними – за вуха не відтягнеш.

Відварений до напівготовності рис та м’ясний фарш — запорука того, що страва вийде максимально ситною. Ніжний соус гарантує тефтелям незабутній смак. Спробуйте — і на аромат збіжаться сусіди не лише за стіною, а й навпаки. Рецептом ділиться "Важно знать".

Як приготувати рисові тефтелі в томатному соусі

Інгредієнти:

  • 100 г рису;
  • 500 г фаршу;
  • 2 цибулини;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 морква;
  • 600 мл бульйону;
  • 30 г вершкового масла;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 3 зубчики часнику;
  • чорний мелений перець;
  • чорний перець горошком;
  • сіль;
  • лавровий лист.

Спосіб приготування:

  1. Рис промиваємо, відварюємо до напівготовності та даємо йому охолонути.
  2. Чистимо цибулю, дрібно нарізаємо її та обсмажуємо до м’якості. Додаємо трохи вершкового масла і даємо охолонути.
  3. Змішуємо підготовлені інгредієнти. В отриману масу додаємо фарш, одне яйце. Солимо, перчимо, все ретельно перемішуємо. Накриваємо плівкою та відправляємо на півгодини в холодильник.
  4. Борошно обсмажуємо на сухій сковорідці до золотистості, даємо охолонути й в окремій посудині змішуємо зі сметаною та 100 мл бульйону.
  5. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі на розігрітій сковороді з рослинною олією до готовності. Додаємо томатну пасту і весь бульйон, що залишився. Все ретельно перемішуємо та тушкуємо на маленькому вогні під кришкою протягом 10 хвилин.
  6. Через зазначений час знімаємо кришку, додаємо сметанну суміш, часник та цукор і готуємо до кипіння, після чого солимо.
  7. Фарш ділимо на 15 шматочків, з кожного ліпимо тефтелі, пануємо в борошні та обсмажуємо на сковороді з рослинною олією.
  8. Відправляємо тефтелі у скляну форму для запікання, заливаємо соусом, додаємо перець горошком та лавровий лист і відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.

Дуже смачними виходять і тефтелі з риби. Спробуйте і переконайтеся самі.