Такі тефтельки близькі проситимуть щодня: просто додайте один інгредієнт

Читать на русском
Автор
2985
Не тільки смачна, а й корисна страва
Не тільки смачна, а й корисна страва. Фото fayni-recepty.com.ua

Вони точно урізноманітнять ваше звичне меню

Якщо хочеться побалувати себе чимось, крім звичних котлет, пропонуємо приготувати тефтелі. Це чудова альтернатива класичним биточкам.

Ми пропонуємо здивувати близьких тюфтельками… з буряком. Це відмінний варіант обіду або вечері для тих, хто любить м’ясо та овочі. Насолоджуйтесь смаком разом із нашим рецептом.

Як приготувати тефтелі з буряком

Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;
  • буряк – 400 г;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томатна паста – 50 г;
  • сіль, чорний перець — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо та нарізаємо довільними куками.
  2. Буряк миємо, 300 г чистимо, також нарізаємо довільними шматочками, разом з фаршем пропускаємо через м’ясорубку. Масу солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
  3. З|із| отриманого фаршу формуємо тефтелі та обсмажуємо їх на сковороді з 1 ст. л. оливкової олії до золотистої скоринки.
  4. Цибулю, моркву і буряк, що залишився чистим, нарізаємо соломкою та обсмажуємо на оливковій олії до м’якості. Додаємо до овочів томатну пасту і трохи обсмажуємо.
  5. До овочів додаємо окріп, солимо, перчимо і відправляємо в підлив тефтелі таким чином, щоб соус покрив їх повністю. Гасимо їх під кришкою до готовності.

Подавайте такі тефтелі з розсипчастим та ароматним рисом. Смачного!