Швидка вечеря для всієї родини: соковиті тефтелі у томатно-вершковому соусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 540
Страва виходить смачною, соковитою і дуже ароматною
Якщо морочитися з вечерею не хочеться, можна приготувати нашвидкуруч пасту "Карбонару" або смачний ситний салат з курячим філе. Відмінним варіантом також стануть соковиті тюфтельки в томатно-вершковому соусі.
Ця страва вимагає трохи часу, зате фрикадельки можна заморозити, і тоді вечеря буде на столі вже на 20 хвилин. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Смачні кулінарні рецепти".
Як приготувати тефтелі у вершково-томатному соусі
Інгредієнти:
Для тюфтель:
- м’ясний фарш — 400 г;
- рис — 0,5 склянки;
- цибуля — 1 шт.;
- яйце — 1 шт.;
- борошно для паніровки;
- сіль за смаком;
- рослинна олія;
дні підливи:
- томатна паста — 1 ч. ʌ.;
- борошно — 1 ст. ʌ.;
- вершки (сметана) — 1 ст. ʌ.;
- вода — 1,5 ст.;
Спосіб приготування:
- М’ясо перекрутити через м’ясорубку.
- Цибулю також перекрутити або подрібнити блендером.
- Рис відварити до готовності, залишити трохи охолонути.
- Змішати фарш, яйце, цибулю, рис, перемішати.
- Сформувати тефтелі діаметром близько 4 см, обваляти в борошні.
- Обсмажити на розігрітій з олією сковороді з усіх боків під відкритою кришкою.
- Залити тефтелі 1 склянкою окропу, тушкувати 10-15 хвилин.
- У половину склянки теплої води додати вершки, томатну пасту, борошно, перемішати.
- Вилити у сковороду,тушкувати ще 10-15 хвилин.
- Подавати можна з картопляним пюре чи рисом.
Раніше ми писали, як приготувати куряче філе в паніровці.