Швидка вечеря для всієї родини: соковиті тефтелі у томатно-вершковому соусі

Читать на русском
Автор
541
Апетитні м’ясні кульки в густому підливі
Апетитні м’ясні кульки в густому підливі. Фото 1000.menu

Страва виходить смачною, соковитою і дуже ароматною

Якщо морочитися з вечерею не хочеться, можна приготувати нашвидкуруч пасту "Карбонару" або смачний ситний салат з курячим філе. Відмінним варіантом також стануть соковиті тюфтельки в томатно-вершковому соусі.

Ця страва вимагає трохи часу, зате фрикадельки можна заморозити, і тоді вечеря буде на столі вже на 20 хвилин. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Смачні кулінарні рецепти".

Як приготувати тефтелі у вершково-томатному соусі

Інгредієнти:

Для тюфтель:

  • м’ясний фарш — 400 г;
  • рис — 0,5 склянки;
  • цибуля — 1 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно для паніровки;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія;

дні підливи:

  • томатна паста — 1 ч. ʌ.;
  • борошно — 1 ст. ʌ.;
  • вершки (сметана) — 1 ст. ʌ.;
  • вода — 1,5 ст.;

Спосіб приготування:

  1. М’ясо перекрутити через м’ясорубку.
  2. Цибулю також перекрутити або подрібнити блендером.
  3. Рис відварити до готовності, залишити трохи охолонути.
  4. Змішати фарш, яйце, цибулю, рис, перемішати.
  5. Сформувати тефтелі діаметром близько 4 см, обваляти в борошні.
  6. Обсмажити на розігрітій з олією сковороді з усіх боків під відкритою кришкою.
  7. Залити тефтелі 1 склянкою окропу, тушкувати 10-15 хвилин.
  8. У половину склянки теплої води додати вершки, томатну пасту, борошно, перемішати.
  9. Вилити у сковороду,тушкувати ще 10-15 хвилин.
  10. Подавати можна з картопляним пюре чи рисом.

Раніше ми писали, як приготувати куряче філе в паніровці.