Попрощайтеся з мохом на газоні: дивовижне усунення проблеми за допомогою крейди

Читать на русском
Автор
Більше ніякого моху на газоні
Більше ніякого моху на газоні. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Простий спосіб зробити газон чистим та доглянутим

Гарний килим із трави без моху – мрія багатьох власників присадибних ділянок. Але мало його просто засіяти якісним насінням. На жаль, газон часто покривається мохом, видалити який буває проблематично. Він знищує траву та розростається на цілих ділянках газону.

Найчастіше мох росте на затемнених та вологих ділянках на кислому ґрунті. І його поява абсолютно нормальна у лісі. А коли мох з’являється на газоні, це стає проблемою. Розв'язати її можна за допомогою доступного засобу, який продається у відділі з канцтоварами.

Як вивести мох із газону

Щоб ефективно позбутися моху, варто випробувати домашні методи. Найчастіше вони дуже ефективні та дозволяють заощадити багато грошей. Один із найвідоміших способів позбавитися моху на газоні — посипати його золою з каміна або багаття. Однак необхідно пам’ятати, що деревина перед цими не повинна бути покрита лаком або фарбою. Штучні барвники можуть зіпсувати траву.

Ще один спосіб позбутися моху на газоні – вапнування, яке впливає на кислотність ґрунту. Все, що вам потрібно зробити, це купити шкільну крейду і подрібнити її. Посипте газон крейдою та полийте невеликою кількістю води. Таким чином ви зміните реакцію ґрунту на лужну і мох перестане рясно рости.

Для запобігання появі моху на газоні власникам ділянки потрібно також подбати про наявність дренажу та аерацію газону. Мох часто росте на ущільненому ґрунті. Також важливою є стрижка газону.

Раніше "Телеграф" розповідав про найкращі дні для посадки редису навесні. Також ми ділилися порадами щодо підживлення цієї рослини.