Газон буде, як в американських фільмах: як правильно його засіяти

Читать на русском
Автор
874
Як посіяти газон
Як посіяти газон. Фото Freepik

Для того, щоб газон був красивим, важливо правильно його посіяти

Гарний газон забезпечує красивий вигляд будь-якого подвір’я. Однак для того, щоб його посіяти і виростити, треба докласти неабияких зусиль. Раніше ми писали, як підготувати картоплю до посадки, а тепер ділимося, що треба зробити, щоб газон мав гарний вигляд.

Будь-який газон потребує належного догляду за ним. Як правильно його посіяти, щоб красивий зелений килим тішив ваше око, пише ProstoWay.

Як правильно посіяти газон

Важливо обрати правильне місце. Це повинна бути рівна площина, на яку потраплятиме багато сонячного світла. Аби належно підготувати ґрунт, треба перекопати землю і повністю вибрати всі бур’яни, гілки та каміння. Аби земля могла відпочити перед засіванням, її треба після цього розрівняти й утрамбувати.

За сім днів перед посівом у ґрунт треба внести добрива. Тепер можна сіяти траву. Найбільш сприятливий для цього час — з травня по вересень. Важливо зазначити, що ґрунт повинен бути теплим та вологим. В перші дні після посіву, і не тільки, треба регулярно поливати газон. Також важливо вчасно підстригати траву.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно доглядати за газоном після зими. Ми поділилися корисними порадами.