Вийде в сто разів смачніше за покупні торти: один інгредієнт зробить яблучний пиріг незабутнім

Читать на русском
Автор
836
Такий пиріг діти проситимуть щодня
Такий пиріг діти проситимуть щодня. Фото lifestyle.today.ua

Відмінний спосіб забути про покупні солодощі

Шарлотка та різноманітні яблучні пироги люблять практично всі. Їхніх рецептів неймовірна безліч, і напевно у кожного є свій коханий.

Однак якщо звичні пироги набридли, можна урізноманітнити смак випічки одним інгредієнтом. Today рекомендує додати при приготуванні один інгредієнт — згущене молоко. Саме воно додасть улюбленій випічці нових смакових ноток.

Як приготувати яблучний пиріг зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • яблука — 4 — 5 шт.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • цукор – 100 г;
  • борошно — 160 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сода — 1/2 ч. л.;
  • оцет – 1 ст. л.
  • сіль — щіпка;
  • згущене молоко — 1 банка.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками близько 1 см.
  2. Помішуючи, обсмажуємо яблука на сухій сковороді до золотистої скоринки. Після цього додаємо цукор і смажимо, поки цукор не розтопиться. Додаємо в сковороду вершкове масло та обсмажуємо до утворення гарної карамелі, потім перекладаємо у форму для випікання.
  3. Для приготування тіста вінчиком змішуємо згущене молоко та яйце. Туди ж додаємо щіпку солі та погашену оцтом соду, все ретельно перемішуємо.
  4. В отриману масу додаємо борошно, замішуємо тісто консистенції сметани та заливаємо ним яблука.
  5. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Після даємо випічці трохи охолонути, перевертаємо на тарілку, знімаємо форму та подаємо до столу.

Найкраще подавати такий яблучний пиріг з улюбленим напоєм. Смачного.