Вийде в сто разів смачніше за покупні торти: один інгредієнт зробить яблучний пиріг незабутнім
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 823
Відмінний спосіб забути про покупні солодощі
Шарлотка та різноманітні яблучні пироги люблять практично всі. Їхніх рецептів неймовірна безліч, і напевно у кожного є свій коханий.
Однак якщо звичні пироги набридли, можна урізноманітнити смак випічки одним інгредієнтом. Today рекомендує додати при приготуванні один інгредієнт — згущене молоко. Саме воно додасть улюбленій випічці нових смакових ноток.
Як приготувати яблучний пиріг зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- яблука — 4 — 5 шт.;
- вершкове масло – 50 г;
- цукор – 100 г;
- борошно — 160 г;
- яйце – 1 шт.;
- сода — 1/2 ч. л.;
- оцет – 1 ст. л.
- сіль — щіпка;
- згущене молоко — 1 банка.
Спосіб приготування:
- Яблука миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками близько 1 см.
- Помішуючи, обсмажуємо яблука на сухій сковороді до золотистої скоринки. Після цього додаємо цукор і смажимо, поки цукор не розтопиться. Додаємо в сковороду вершкове масло та обсмажуємо до утворення гарної карамелі, потім перекладаємо у форму для випікання.
- Для приготування тіста вінчиком змішуємо згущене молоко та яйце. Туди ж додаємо щіпку солі та погашену оцтом соду, все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу додаємо борошно, замішуємо тісто консистенції сметани та заливаємо ним яблука.
- Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Після даємо випічці трохи охолонути, перевертаємо на тарілку, знімаємо форму та подаємо до столу.
Найкраще подавати такий яблучний пиріг з улюбленим напоєм. Смачного.