Вологе тісто та "водоспад" із шоколаду: такий пиріг у магазині не купити
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 10968
Насолода в кожному шматочку
Якщо ви ласун, напевно у вас в закладках є маса різноманітних рецептів апетитних тортів, пирогів та інших солодощів. Однак цей пиріг вас вразить.
Вологе тісто та шоколад підкорять вас з першого шматочка. Завдяки рецепту "Важно знать" ваше уявлення про смак ідеального десерту назавжди зміниться: цей пиріг просто не залишить шансів іншим солодким шедеврам! А легкість та простота його приготування, доступність інгредієнтів змусить вас поглянути на кулінарні експерименти з нового боку. Цей рецепт — найкращий вибір для тих, хто цінує смак та свій час.
Як приготувати шоколадний пиріг
Інгредієнти на форму розміром 27 на 20 см
Для тіста:
- 3 яйця;
- 200 г сметани;
- 70 мл соняшникової олії;
- 50 г вершкового масла (розтопленого);
- 220 г цукру;
- 250 г борошна;
- 30 г какао-порошку;
- 7 г розпушувача;
- 2 г харчової соди;
- 0,5 ч. л. солі.
Для просочення:
- 180 мл гарячого молока;
- 10 г какао-порошку;
- 50 г згущеного молока.
Для глазурі:
- 100 г чорного шоколаду;
- 80 мл вершків 10%;
- 30 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста в глибокій мисці змішуємо яйця, цукор та сіль. В отриману масу додаємо сметану і ретельно перемішуємо. Туди ж відправляємо соняшникову олію, вершкове масло, соду, розпушувач, какао та просіюємо борошно. Все ретельно перемішуємо.
- Тісто виливаємо в застелену пергаментом форму та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
- У цей час готуємо просочення. Для цього змішуємо гаряче молоко, какао та згущене молоко. Після випікання пирога робимо в ньому кілька отворів, вливаємо просочення і повністю охолонути.
- Для приготування глазурі на водяній бані розтоплюємо чорний шоколад. Додаємо вершкове масло та вершки. Все перемішуємо та рівномірно поливаємо пиріг.
Подаємо шоколадний пиріг з улюбленим напоєм та насолоджуємось. Смачного.