У сто разів смачніша за звичну шарлотку: цей лінивий пиріг прикрасить навіть святковий стіл
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 15044
Раз-два — і ви вже їсте
Соковита, ніжна шарлотка – це пиріг, який кожен дізнається із тисячі варіантів випічки навіть із заплющеними очима. Варто один раз скуштувати ароматний невагомий бісквіт з хрусткою скоринкою та неймовірною начинкою всередині, щоб він назавжди залишився в пам’яті.
Якщо ж не хочеться стояти біля плити та поратися з тестом, тоді на допомогу прийде лаваш. Саме з ним яблучний пиріг готується простіше, проте виходить таким же смачним. Рецептом ділиться Smachnonews.
Як приготувати яблучний пиріг з лаваша
Інгредієнти на 6 порцій:
- 5 – 6 яблук;
- 2 лаваші;
- 700 г сиру;
- 2 курячі яйця;
- цедра лимона;
- 300 г цукру;
- 100 г олії;
- 1 ст. л. меду.
Спосіб приготування:
- Яблука миємо, чистимо від шкірки та видаляємо серцевину. М’якуш нарізаємо кубиками.
- Підготовлені яблука разом із вершковим маслом, цукром та медом викладаємо на сковороду і тушкуємо протягом 30 хвилин.
- В окремій мисці змішуємо сир, цедру, яйця. Все ретельно перемішуємо, намазуємо лаваші та закручуємо їх у рулети.
- Рулети нарізаємо шматочками, відправляємо в форму для запікання і зверху викладаємо яблука. Випікаємо яблучний пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин.
Якщо вдома не було яблук, можна приготувати бананову шарлотку. Пиріг вийде нереальним.