У сто разів смачніша за звичну шарлотку: цей лінивий пиріг прикрасить навіть святковий стіл

Читать на русском
Автор
15057
Навіть тісто замішувати не доведеться
Навіть тісто замішувати не доведеться. Фото realist.online

Раз-два — і ви вже їсте

Соковита, ніжна шарлотка – це пиріг, який кожен дізнається із тисячі варіантів випічки навіть із заплющеними очима. Варто один раз скуштувати ароматний невагомий бісквіт з хрусткою скоринкою та неймовірною начинкою всередині, щоб він назавжди залишився в пам’яті.

Якщо ж не хочеться стояти біля плити та поратися з тестом, тоді на допомогу прийде лаваш. Саме з ним яблучний пиріг готується простіше, проте виходить таким же смачним. Рецептом ділиться Smachnonews.

Як приготувати яблучний пиріг з лаваша

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 5 – 6 яблук;
  • 2 лаваші;
  • 700 г сиру;
  • 2 курячі яйця;
  • цедра лимона;
  • 300 г цукру;
  • 100 г олії;
  • 1 ст. л. меду.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, чистимо від шкірки та видаляємо серцевину. М’якуш нарізаємо кубиками.
  2. Підготовлені яблука разом із вершковим маслом, цукром та медом викладаємо на сковороду і тушкуємо протягом 30 хвилин.
  3. В окремій мисці змішуємо сир, цедру, яйця. Все ретельно перемішуємо, намазуємо лаваші та закручуємо їх у рулети.
  4. Рулети нарізаємо шматочками, відправляємо в форму для запікання і зверху викладаємо яблука. Випікаємо яблучний пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин.

Якщо вдома не було яблук, можна приготувати бананову шарлотку. Пиріг вийде нереальним.