Жоден святковий стіл без таких котлеток: рецепт без грама м’яса
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
І до свята, і для сімейного обіду чи вечері
З 11 по 17 березня в Україні святкується одне з найрадісніших та найвеселіших свят — Масляна. Безумовно, традиційними стравами цього тижня є мереживні млинці та вареники з різними начинками. Проте п’ятничний стіл не обходиться без рибних страв.
Саме з цієї причини ми зі Smachnonews поділимося фантастичним рецептом рибних котлет із хека. Скуштувавши цю чудову страву на свято, ви вже не зможете від неї відмовитися. До того ж це не лише смачно та ситно, але ще й корисно.
Як приготувати рибні котлети з хека
Інгредієнти на 4 порції:
- 600 г хеку;
- 1 яйце;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 0,5 склянки молока;
- 30 г білого хліба;
- панірувальні сухарі, сіль, перець до свого смаку;
- гілочка кропу.
Спосіб приготування:
- Філе хека розморожуємо, віджимаємо зайву рідину та пропускаємо через м’ясорубку.
- Білий хліб замочуємо в молоці, потім пропускаємо через м’ясорубку.
- Чистимо цибулю і моркву, миємо, нарізаємо та обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо дрібно нарізаний кріп, яйце, сіль та перець до свого смаку. Все ретельно перемішуємо.
- З отриманої маси формуємо рибні котлети, пануємо в сухарях, складаємо на дошку чи тарілку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Через вказаний час дістаємо котлети та обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією з обох боків, доводимо до готовності під кришкою на повільному вогні.
До Масляної можна також подати ситний німецький бульйон з грибами. Це не лише смачно, а й незвичайно.