Жоден святковий стіл без таких котлеток: рецепт без грама м’яса

Читать на русском
Автор
Ситно, бюджетно та дуже смачно
Ситно, бюджетно та дуже смачно. Фото prostoway

І до свята, і для сімейного обіду чи вечері

З 11 по 17 березня в Україні святкується одне з найрадісніших та найвеселіших свят — Масляна. Безумовно, традиційними стравами цього тижня є мереживні млинці та вареники з різними начинками. Проте п’ятничний стіл не обходиться без рибних страв.

Саме з цієї причини ми зі Smachnonews поділимося фантастичним рецептом рибних котлет із хека. Скуштувавши цю чудову страву на свято, ви вже не зможете від неї відмовитися. До того ж це не лише смачно та ситно, але ще й корисно.

Як приготувати рибні котлети з хека

Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г хеку;
  • 1 яйце;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 склянки молока;
  • 30 г білого хліба;
  • панірувальні сухарі, сіль, перець до свого смаку;
  • гілочка кропу.

Спосіб приготування:

  1. Філе хека розморожуємо, віджимаємо зайву рідину та пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Білий хліб замочуємо в молоці, потім пропускаємо через м’ясорубку.
  3. Чистимо цибулю і моркву, миємо, нарізаємо та обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією.
  4. Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо дрібно нарізаний кріп, яйце, сіль та перець до свого смаку. Все ретельно перемішуємо.
  5. З отриманої маси формуємо рибні котлети, пануємо в сухарях, складаємо на дошку чи тарілку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  6. Через вказаний час дістаємо котлети та обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією з обох боків, доводимо до готовності під кришкою на повільному вогні.

До Масляної можна також подати ситний німецький бульйон з грибами. Це не лише смачно, а й незвичайно.