У Німеччині Масляну відзначали б із цим бульйоном: незвичайний рецепт із млинцями

Читать на русском
Автор
1335
Бульйон виходить неймовірно ситним Новина оновлена 05 березня 2024, 15:07
Бульйон виходить неймовірно ситним. Фото shuba.life

Здивуйте близьких незвичайною стравою до свята і не тільки

Не за горами одне з найвеселіших і найрадісніших весняних свят — Масляна. У цей період прийнято пекти мереживні млинці та пригощати ними гостей.

А от якби німці святкували Масляну, вони б готували Frittatensuppe. Це традиційна перша страва німецької та австрійської кухні, яка готується з м’яса чи овочів з додаванням локшини з млинців. Її смак дуже залежить від бульйону: м’ясний виходить більш насиченим, ніж овочевий. А от якщо додати при приготуванні млинців суміш ароматних страв – локшина вийде більш пікантною. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати Frittatensuppe — ситний німецький бульйон з млинцями

Інгредієнти на 4 порції

Для млинців:

  • борошно пшеничне – 150 г;
  • молоко 2,5% — 400 мл;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль – на свій смак.

Для бульйону:

  • вода – 1.5 мл;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • корінь селери – 1 шт.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль, зелень – на свій смак;
  • перець чорний горошок — 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування бульйону ставимо грітись воду. Тим часом чистимо та миємо овочі, нарізаємо і відправляємо в каструлю, варимо всі 25 хвилин. Додаємо лавровий лист, сіль та перець, готуємо ще 5 хвилин, після чого проціджуємо.
  2. Для приготування млинців змішуємо всі необхідні інгредієнти та збиваємо вінчиком до однорідного стану. Смажимо млинці на розігрітій сковороді з рослинною олією з двох сторін до золотистості. Готові млинці згортаємо в трубочку і нарізаємо тонкими смужками, як на локшину.
  3. Гарячий бульйон розливаємо порційно в тарілки, додаємо млинцеву локшину, подрібнену зелень і подаємо до столу.

Спробуйте приготувати на Масляну незвичайні млинці. Один інгредієнт – і ви їх не впізнаєте!