У Німеччині Масляну відзначали б із цим бульйоном: незвичайний рецепт із млинцями
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1335
Здивуйте близьких незвичайною стравою до свята і не тільки
Не за горами одне з найвеселіших і найрадісніших весняних свят — Масляна. У цей період прийнято пекти мереживні млинці та пригощати ними гостей.
А от якби німці святкували Масляну, вони б готували Frittatensuppe. Це традиційна перша страва німецької та австрійської кухні, яка готується з м’яса чи овочів з додаванням локшини з млинців. Її смак дуже залежить від бульйону: м’ясний виходить більш насиченим, ніж овочевий. А от якщо додати при приготуванні млинців суміш ароматних страв – локшина вийде більш пікантною. Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати Frittatensuppe — ситний німецький бульйон з млинцями
Інгредієнти на 4 порції
Для млинців:
- борошно пшеничне – 150 г;
- молоко 2,5% — 400 мл;
- яйця курячі – 2 шт.;
- олія соняшникова – 2 ст. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- сіль – на свій смак.
Для бульйону:
- вода – 1.5 мл;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- корінь селери – 1 шт.;
- лавровий лист – 1 шт.;
- сіль, зелень – на свій смак;
- перець чорний горошок — 3 шт.
Спосіб приготування:
- Для приготування бульйону ставимо грітись воду. Тим часом чистимо та миємо овочі, нарізаємо і відправляємо в каструлю, варимо всі 25 хвилин. Додаємо лавровий лист, сіль та перець, готуємо ще 5 хвилин, після чого проціджуємо.
- Для приготування млинців змішуємо всі необхідні інгредієнти та збиваємо вінчиком до однорідного стану. Смажимо млинці на розігрітій сковороді з рослинною олією з двох сторін до золотистості. Готові млинці згортаємо в трубочку і нарізаємо тонкими смужками, як на локшину.
- Гарячий бульйон розливаємо порційно в тарілки, додаємо млинцеву локшину, подрібнену зелень і подаємо до столу.
Спробуйте приготувати на Масляну незвичайні млинці. Один інгредієнт – і ви їх не впізнаєте!