Навіть тісто замішувати не потрібно: млинці вийдуть ситними та хрусткими

Читать на русском
Автор
3685
На хрускіт збігуться всі сусіди
На хрускіт збігуться всі сусіди. Фото shuba.life

Ідеальний рецепт для тих, кому не хочеться возитися з тестом

З 11 по 17 в Україні святкується одне з найвеселіших свят – Масляна. Традиційною стравою цього тижня є тонкі мереживні млинці з найрізноманітнішими начинками.

Якщо ж не хочеться возитися з тестом, разом зі Shuba пропонуємо приготувати млинці з лаваша з овочами та сиром. Це відмінний варіант і на свято і для легкого перекусу, до того ж просто, швидко та економно! Така страва урізноманітнить ваше звичне меню, а подавати млинці можна на сніданок, обід чи вечерю. Їх хрускіт дітям точно сподобається!

Як приготувати млинці з лаваша з овочами та сиром

Інгредієнти на 4 порції:

  • тонкий лаваш – 4 шт.;
  • томати – 2 шт.;
  • перець болгарський червоний – 1 шт.;
  • перець жовтий – 1 шт.;
  • сир моцарелла – 250 г;
  • бринза — 250 г;
  • сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
  • олія соняшникова – 60 мл.

Спосіб приготування:

  1. Миємо та сушимо овочі. Помідори нарізаємо неширокими скибочками, чистимо перці від серцевини та нарізаємо тонкою соломкою.
  2. Моцареллу натираємо на велику тертку. Бринзу нарізаємо невеликими кубиками.
  3. Розкладаємо листи лаваша на робочій поверхні. Зверху рівномірно викладаємо овочі. Солимо, перчимо, додаємо підготовлену бринзу і посипаємо тертою моцарелою.
  4. Загортаємо конвертиками лаваші та обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією двох сторін до золотистого кольору.

Раніше ми розповідали, які страви готують на Масляну. Виявляється, під час святкування готують багато іншої смакоти.