Не обов’язково готувати млинці щодня: ось скільки вони можуть зберігатися

Читать на русском
Автор
512
Про ці хитрощі запитають вас усі
Про ці хитрощі запитають вас усі. Фото pexels.com

Ці тонкощі вам знадобляться

Тонкі, ажурні млинці – традиційна страва на Масляну. Ми вже ділилися безліччю рецептів їхнього приготування — безумовно, для цього потрібно виділити час.

Деякі кулінари не хочуть довго возитися на кухні, тому готують одразу велику кількість млинців. Як і скільки часу їх правильно зберігати, поговоримо разом із "ТСН".

Як правильно зберігати млинці

Багато хто прибирає млинці в холодильник і помиляється. Річ у тому, що таке зберігання погано позначається на смаку – вони стають сухими та щільними. А ось за кімнатної температури їх можна залишати на 2-3 дні, попередньо накривши харчовою плівкою.

Чи можна заморожувати млинці без начинки

Так, можна, але тут слід пам’ятати про один нюанс — млинці при заморожуванні злипаються. Щоб уникнути цього, заморожувати їх потрібно поштучно: спочатку потрібно підморозити кожен млинець на дошці в один ряд, потім обернути харчовою плівкою та покласти у контейнер.

Млинці можна заморожувати й у згорнутому вигляді. Для цього їх необхідно спочатку охолодити, згорнути трубочкою, трикутником або конвертиком, і кожен обернути харчовою плівкою.

За таким самим принципом можна заморожувати млинці з начинками. Зберігати їх можна півроку.

Раніше ми ділилися рецептом ажурних млинців. Спробуйте і вам сподобається.