Не обов’язково готувати млинці щодня: ось скільки вони можуть зберігатися
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 512
Ці тонкощі вам знадобляться
Тонкі, ажурні млинці – традиційна страва на Масляну. Ми вже ділилися безліччю рецептів їхнього приготування — безумовно, для цього потрібно виділити час.
Деякі кулінари не хочуть довго возитися на кухні, тому готують одразу велику кількість млинців. Як і скільки часу їх правильно зберігати, поговоримо разом із "ТСН".
Як правильно зберігати млинці
Багато хто прибирає млинці в холодильник і помиляється. Річ у тому, що таке зберігання погано позначається на смаку – вони стають сухими та щільними. А ось за кімнатної температури їх можна залишати на 2-3 дні, попередньо накривши харчовою плівкою.
Чи можна заморожувати млинці без начинки
Так, можна, але тут слід пам’ятати про один нюанс — млинці при заморожуванні злипаються. Щоб уникнути цього, заморожувати їх потрібно поштучно: спочатку потрібно підморозити кожен млинець на дошці в один ряд, потім обернути харчовою плівкою та покласти у контейнер.
Млинці можна заморожувати й у згорнутому вигляді. Для цього їх необхідно спочатку охолодити, згорнути трубочкою, трикутником або конвертиком, і кожен обернути харчовою плівкою.
За таким самим принципом можна заморожувати млинці з начинками. Зберігати їх можна півроку.
Раніше ми ділилися рецептом ажурних млинців. Спробуйте і вам сподобається.