Млинці вийдуть тоненькими та ажурними: ось як їх потрібно готувати
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 15614
І близькі, і гості попросять добавку
З 11 по 17 березня в Україні святкується одне з найрадісніших та найвеселіших свят — Масляна. Традиційними стравами цього тижня є мереживні млинці.
Це дуже популярні ласощі, які готуються просто і не потребують безлічі різних інгредієнтів. Рецептів їхнього приготування дуже багато, але ми зі Shuba поділимося простим і перевіреним. За цим рецептом вам знадобиться молоко, але ви можете приготувати ажурні млинці та на воді – вашим рідним сподобається у будь-якому випадку.
Як приготувати мережеві млинці до Масляної
Інгредієнти на 6 порцій:
- яйця курячі – 3 шт.;
- молоко 2,5% — 300 мл;
- вода – 300 мл;
- борошно пшеничне – 130 г;
- сіль – 4 г;
- олія соняшникова – 40 г.
Спосіб приготування:
- Курячі яйця миємо під проточною водою, розбиваємо в миску і додаємо сіль. За допомогою вінчика або міксера збиваємо їх у стан піни.
- Не перестаючи збивати яйця, додаємо в яєчну масу борошно. Туди ж додаємо молоко, окріп і соняшникову олію. Замішуємо тісто.
- Розігріваємо сковороду для млинців з соняшниковою олією, тонким шаром виливаємо невелику кількість тіста і розподіляємо його рівномірно по всій поверхні. Обсмажуємо кожен млинець до золотистого кольору з обох боків.
Млинці можна їсти як із солодкою, так і з солодкою начинкою. Як солодку начинку можна використовувати повидло, згущене молоко, мед, сир, шоколад. Як солону начинку можна використовувати ікру, м’ясо, гриби та інші продукти.