Млинці вийдуть тоненькими та ажурними: ось як їх потрібно готувати

Читать на русском
Автор
15614
Смачно, просто та красиво
Смачно, просто та красиво. Фото shuba.life

І близькі, і гості попросять добавку

З 11 по 17 березня в Україні святкується одне з найрадісніших та найвеселіших свят — Масляна. Традиційними стравами цього тижня є мереживні млинці.

Це дуже популярні ласощі, які готуються просто і не потребують безлічі різних інгредієнтів. Рецептів їхнього приготування дуже багато, але ми зі Shuba поділимося простим і перевіреним. За цим рецептом вам знадобиться молоко, але ви можете приготувати ажурні млинці та на воді – вашим рідним сподобається у будь-якому випадку.

Як приготувати мережеві млинці до Масляної

Інгредієнти на 6 порцій:

  • яйця курячі – 3 шт.;
  • молоко 2,5% — 300 мл;
  • вода – 300 мл;
  • борошно пшеничне – 130 г;
  • сіль – 4 г;
  • олія соняшникова – 40 г.

Спосіб приготування:

  1. Курячі яйця миємо під проточною водою, розбиваємо в миску і додаємо сіль. За допомогою вінчика або міксера збиваємо їх у стан піни.
  2. Не перестаючи збивати яйця, додаємо в яєчну масу борошно. Туди ж додаємо молоко, окріп і соняшникову олію. Замішуємо тісто.
  3. Розігріваємо сковороду для млинців з соняшниковою олією, тонким шаром виливаємо невелику кількість тіста і розподіляємо його рівномірно по всій поверхні. Обсмажуємо кожен млинець до золотистого кольору з обох боків.

Млинці можна їсти як із солодкою, так і з солодкою начинкою. Як солодку начинку можна використовувати повидло, згущене молоко, мед, сир, шоколад. Як солону начинку можна використовувати ікру, м’ясо, гриби та інші продукти.