Ніхто не дізнається ваш секрет: як позбутися запаху на одязі з секонд-хенду

Читать на русском
Автор
Є кілька лайфхаків для виведення запаху з речей Новина оновлена 14 березня 2024, 17:52
Є кілька лайфхаків для виведення запаху з речей. Фото Freepik

Ці способи допоможуть позбутися специфічного запаху

Чимало українців відвідують секонд-хенди, щоб заощадити кошти або знайти ексклюзивні брендові речі. Однак, одяг з таких магазинів має специфічний запах, якого не так просто позбутися. "Телеграф" уже розповідав, чим випрати кухонні рушники для чистоти та свіжості, а сьогодні ділиться, як вивести неприємний запах з одягу з секонд-хенду.

Виявляється, весь одяг, який потрапляє в українські секонди, збирається в Європі і перед продажем проходить обробку формальдегідом, пише unian.net. Саме цей засіб обробки дає такий специфічний запах речам. Однак, вивести його все ж таки можна.

Як прибрати запах формальдегіду з одягу

Один зі способів передбачає використання оцту, гарячої води та соди. У 10 літрах води потрібно розчинити 100 мл оцту та 50 грам соди. У цьому розчині замочіть речі на ніч, а потім треба просто випрати їх в машинці, як завжди. І від запаху не залишиться сліду.

Ще один спосіб передбачає використання нашатирного спирту. Для цього вам потрібно 10 мл 5% нашатирю влити у 5 літрів гарячої води. Натуральні тканини потрібно замочити у цьому розчині на 1 годину, а синтетичні – на 5-6 годин. Найкраще не поєднувати синтетику з натуральними тканинами та не змішувати кольори. Після відмокання речей випріть їх у машинці, як завжди.

Також можна спробувати вивести запах їх речей за допомогою морської солі із додаванням ефірної олії. Покладіть речі в миску або цебро з гарячою водою, додайте морську сіль і додайте кілька крапель улюбленої ефірної олії. Залиште відмокати на кілька годин і виперіть в машинці звичним способом.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості способи відпрати бруд, що в’ївся, на шкарпетках. З цими засобами носки знову стануть білими.