Шкарпетки знову стануть білими: прості способи відіпрати бруд, що в’ївся

Читать на русском
Автор
2225
Цей лайфхак вам точно знадобиться
Цей лайфхак вам точно знадобиться. Фото korisno.24tv.ua

Копійчані засоби допоможуть розв'язати проблему

Білі шкарпетки є невід’ємною частиною акуратного вигляду та стилю. Однак, що робити, якщо вони втратили свою початкову білизну через плями та бруд?

Більшість людей просто викидають такі шкарпетки, не замислюючись про можливість їх відіпрати. Однак це можливо навіть за допомогою копійчаних засобів, інформують "Бєлновини".

Як випрати білі шкарпетки

Сода та оцтова кислота

Для приготування потужного розчину, що відбілює, досить змішати соду та оцтову кислоту в рівних пропорціях. Після цього нанести суміш на забруднені ділянки та залишити на 15 хвилин для кращого проникнення. Далі просто прополоскати тканину у теплій воді, щоб повністю видалити плями та освіжити матеріал.

Лимонний сік

Завдяки високій кислотності лимонний сік ефективно видаляє плями та освіжає тканину. Для використання цього методу достатньо вичавити сік з 1-2 лимонів і замочити шкарпетки в ньому на 30 хвилин. Після цього варто прополоскати шкарпетки кілька разів, щоб переконатися у повному видаленні плям та свіжості тканини.

Паста з перекису водню та соди

Для створення пасти потрібно змішати перекис водню із содою. Пропорції потрібно визначати індивідуально, відштовхуючись від розміру шкарпеток. Далі потрібно нанести пасту на всі плями та залишити на годину для глибшого проникнення. Після цього випрати шкарпетки, як завжди.

Пральний порошок з ефектом відбілювання

Для невеликих плям просте прання шкарпеток у пральному порошку з відбілюючим ефектом може виявитися достатнім. Однак варто враховувати, що ефективність цього методу залежить від якості та ступеня забруднення шкарпеток.

Варіння з лимонною шкіркою

Процес відбілювання шкарпеток в окропі з додаванням лимонної шкірки досить простий та ефективний. Для цього помістіть шкарпетки в каструлю, додайте трохи лимонної шкірки та кип’ятіть близько 20 хвилин. Цей метод не тільки допоможе відбілити шкарпетки, але й надасть їм приємного свіжого аромату.

Раніше ми писали, з чим випрати шкарпетки, щоб забрати всі плями. Цей спритний трюк спрацює краще за будь-який відбілювач.