Перестануть смердіти з першого разу: чим випрати кухонні рушники для чистоти та свіжості

Читать на русском
Автор
628
Цими засобами користувалися наші бабусі Новина оновлена 28 лютого 2024, 21:23
Цими засобами користувалися наші бабусі. Фото lifehacker

Є кілька ефективних народних засобів

Кухонні рушники особливо схильні до забруднення і буквально просочуються запахами, які згодом починають буквально смердіти. Вирішити цю проблему можна за допомогою простих, але ефективних засобів. "Телеграф" вже розповідав, як ідеально вимити вікна, а сьогодні ділиться, як випрати кухонні рушники, щоб вони не смерділи.

Кухонні рушники завжди під рукою, коли ви щось робите на кухні і тому вони швидко забруднюються та просочуються різними запахами, пише ТСН. Випрати їх допоможуть народні бюджетні засоби, наприклад мило, нашатир чи гірчичний порошок.

Чим прати кухонні рушники для чистоти та свіжості

Засіб для миття посуду. Цей засіб чудово впорається з жирними плямами. Просто замочіть кухонні ганчірки в гарячій воді з додаванням миючого посуду і залиште на кілька годин або на ніч. Після цього поперіть як завжди в пральній машинці і кухонні рушники засяють чистотою.

Перекис водню. Розчин перекису водню з водою чудово справляється з плямами, особливо на кольоровій тканині. Зробіть розчин – 2 ст. ложки перекису та 1 ст. ложку нашатирного спирту на 5 літрів води та замочіть у ньому рушники. Через 5-6 годин дістаньте рушники і випрайте в машині, як завжди.

Господарське мило. Намочіть рушники у теплій воді, потім гарненько намилить їх господарським милом і складіть у поліетиленовий пакет. Залишіть на ніч і вранці випрайте в машині — результат вас здивує.

Гірчичний порошок. Це відмінний засіб для виведення застарілих плям із кухонних рушників. Зробіть пастоподібну суміш, змішавши гірчичний порошок із водою. Нанесіть цю пасту на старі плями та залиште на кілька годин. Після цього випрати рушники в пральній машині або вручну, і від плям не залишиться сліду.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості способи відіпрати бруд, що в’ївся, на шкарпетках. З цими засобами носки знову стануть білими.