Такий хек замінить усі обіди та вечері: рецепт, після якого на тарілці не залишиться ні шматочка

Читать на русском
Автор
6404
Скільки не приготуйте – все буде мало
Скільки не приготуйте – все буде мало. Фото showdream.org

Вам сподобається ця страва за смак та швидкість приготування

Різноманітні рибні страви – це не лише смачно, а ще й ситно. До того ж вони готуються смачно.

Якщо потрібно ситно та швидко нагодувати всю родину, приготуйте хек у духовці з картоплею та сиром. Вам не доведеться окремо возитися з гарніром, а вечеря вийде неймовірною. Рецептом ділиться "УНІАН".

Як приготувати хек у духовці з картоплею та сиром

Інгредієнти:

  • картопля — 6 шт.;
  • хек (філе) — 350 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сметана жирністю 15% — 100 г;
  • сир твердий — 80 г;
  • сік лимона — 1 ст. л.;
  • приправа для картоплі – 0,75 ч. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія — для змащування форми.

Спосіб приготування:

  1. Філе хека миємо, нарізаємо шматочками порційними та відправляємо в глибоку миску. Солимо, перчимо, поливаємо лимонним соком і даємо відпочити протягом 10 хвилин. Чистимо, миємо та нарізаємо кружальцями картопля. Викладаємо його в миску, солимо, перчимо, додаємо приправу для картоплі та половину загальної кількості сметани. Все ретельно перемішуємо, а сметаною, що залишилася, поливаємо рибу.
  2. Форму для запікання змащуємо рослинною олією, викладаємо частину картоплі, далі — частину риби, зверху — нарізану кільцями цибулю. Повторюємо, доки не закінчаться інгредієнти.
  3. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Через вказаний час дістаємо страву, посипаємо тертим сиром та відправляємо запікатись ще на 8-10 хвилин.

До речі, можна приготувати хек по-французьки. Ця страва нікого не залишить байдужою.