Такий хек замінить усі обіди та вечері: рецепт, після якого на тарілці не залишиться ні шматочка
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6404
Вам сподобається ця страва за смак та швидкість приготування
Різноманітні рибні страви – це не лише смачно, а ще й ситно. До того ж вони готуються смачно.
Якщо потрібно ситно та швидко нагодувати всю родину, приготуйте хек у духовці з картоплею та сиром. Вам не доведеться окремо возитися з гарніром, а вечеря вийде неймовірною. Рецептом ділиться "УНІАН".
Як приготувати хек у духовці з картоплею та сиром
Інгредієнти:
- картопля — 6 шт.;
- хек (філе) — 350 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- сметана жирністю 15% — 100 г;
- сир твердий — 80 г;
- сік лимона — 1 ст. л.;
- приправа для картоплі – 0,75 ч. л.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- олія — для змащування форми.
Спосіб приготування:
- Філе хека миємо, нарізаємо шматочками порційними та відправляємо в глибоку миску. Солимо, перчимо, поливаємо лимонним соком і даємо відпочити протягом 10 хвилин. Чистимо, миємо та нарізаємо кружальцями картопля. Викладаємо його в миску, солимо, перчимо, додаємо приправу для картоплі та половину загальної кількості сметани. Все ретельно перемішуємо, а сметаною, що залишилася, поливаємо рибу.
- Форму для запікання змащуємо рослинною олією, викладаємо частину картоплі, далі — частину риби, зверху — нарізану кільцями цибулю. Повторюємо, доки не закінчаться інгредієнти.
- Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Через вказаний час дістаємо страву, посипаємо тертим сиром та відправляємо запікатись ще на 8-10 хвилин.
До речі, можна приготувати хек по-французьки. Ця страва нікого не залишить байдужою.