Якщо звичайне олів’є вже набридло, приготуйте його в лаваші: близькі з’їдять все до останнього шматочка

Читать на русском
Автор
Без цього салату не обійдеться жодне свято
Без цього салату не обійдеться жодне свято. Фото Ідеї для сніданку та вечері

За цим рецептом бігатимуть усі гості

Ситний салат олів’є – класика, без якої важко уявити наш стіл. Але що робити, якщо традиційний рецепт вже набрид?

Ми з "Ідеями для сніданку та вечері" пропонуємо подати олів’є у лаваші. Приготуйте класику по-новому — і цей рецепт стане хітом вашого столу. Ви пошкодуєте, що так раніше не готували.

Як приготувати салат олів’є в лаваші

Інгредієнти:

  • ковбаса варена – 250 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйця – 4 шт.;
  • горошок консервований – 3 ст. л.;
  • огірок свіжий чи маринований – 1–2 шт.;
  • майонез (сметана) – 2 – 3 ст. л.;
  • лаваш — 1 — 2 шт.;
  • зелень для прикраси – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та моркву відварюємо до готовності. Даємо їм охолонути, чистити та нарізати дрібними кубиками.
  2. Курячі яйця відварюємо круто, також даємо їм охолонути, чистимо і нарізаємо такими самими кубиками.
  3. Так само нарізаємо варену ковбасу та огірок. З консервованого горошку зливаємо рідину.
  4. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом та ретельно перемішуємо.
  5. На лист лаваша викладаємо кілька столових ложок салату, повертаємо краї з трьох сторін і закріплюємо пером цибулі або часнику, щоб вийшов мішечок.

Якщо немає часу готувати, пропонуємо рецепт олів’є нашвидкуруч. Виходить так само смачно, але ви точно не втомитеся при приготуванні.