Таким "олів’є" люблять поласувати в Іспанії: просто замініть ковбасу на незвичайний продукт

Читать на русском
Автор
26552
Пікантний салат із тунцем
Пікантний салат із тунцем. Фото lifestyle.segodnya.ua

Здивувати всіх можна навіть салатом

Салати дуже поширені на нашій кухні. Що може бути простіше, ніж нарізати всі інгредієнти, заправити улюбленим соусом і подати до столу. Безумовно, один із найпопулярніших салатів – це класичний олів’є.

Схожий салат є і в Іспанії — називається він Ensaladilla rusa, але рецепт відрізняється від загальновідомого олів’є. Разом із "Фокусом" розповімо, як його приготувати.

Як приготувати іспанську олів’є

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 3 яйця;
  • 2 банки тунця в оливковій олії;
  • 10 оливок з анчоусами;
  • 10 маленьких огірків;
  • 230 г майонезу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • сіль та перець до свого смаку;
  • щіпка солодкої паприки;
  • 1 ст. л. нарізані петрушки.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та моркву відварюємо, чистимо, остуджуємо і нарізаємо кубиками.
  2. Яйця варимо круто, остудити, чистити та також нарізати кубиками.
  3. Очищений лук нарізаємо дрібними кубиками, огірки — соломкою, а оливки розрізаємо помелам. Тунець розминаємо вилкою.
  4. Для приготування соусу змішуємо майонез, часник, лимонний сік, оливкову олію, сіль, перець та паприку.
  5. У мисці змішуємо всі інгредієнти, додаємо соус і обережно перемішуємо.
  6. Салат викладаємо на велику страву чи тарілку, прикрашаємо яйцями та посипаємо петрушкою.

Салат подаємо з крекерами або чіабатою за рецептом "Телеграфа". Смачного.