Після таких млинців близькі оближуть усі тарілки: уся справа у соусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Відмінно і до свята, і до сімейного обіду чи вечері
Цілий тиждень з 11 по 17 березня в Україні святкується одне з найвеселіших свят — Масляна. Традиційною стравою цього тижня є мереживні млинці.
Сьогодні ми разом зі Shuba пропонуємо приготувати млинці з начинкою під соусом бешамель. Цією стравою ви повністю здивуєте сім’ю та друзів – кожен захоче взяти собі ще порцію.
Як приготувати млинці з начинкою під соусом бешамель
Інгредієнти на 7 порцій:
- молоко 2,5% — 500 мл;
- борошно — 200 г;
- цукор — 2 ч. л.;
- олія соняшникова – 20 мл;
- яйця курячі – 2 шт.;
- сіль — 1/3 ч. л.
Для соусу:
- молоко 2,5% — 500 мл;
- борошно — 40 г;
- масло вершкове 73% — 50 г;
- сіль, перець чорний мелений — на свій смак.
Для начинки:
- курячий фарш – 400 г;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — на свій смак.
Додатково:
- твердий сир – 50 г
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста змішуємо яйця, сіль, цукор, перемішуємо. В отриману суміш вливаємо половину молока, поступово додаємо борошно і знову перемішуємо. Додаємо решту молока та соняшникову олію. З приготовленого тіста на розігрітій сковороді з рослинною олією обсмажуємо млинці з обох сторін до гарного рум’яного кольору.
- Для приготування начинки фарш смажимо з подрібненою цибулею до готовності, солимо і перчимо. Начиняємо млинці.
- Для приготування соусу розтоплюємо у сотейнику вершкове масло. Додаємо борошно і готуємо 3 хвилини, постійно помішуючи, до легкого горіхового аромату. Поступово вливаємо гаряче молоко, солимо, додаємо перець. Помішуючи, варимо до легкого загусання.
- Викладаємо млинці у форму для запікання, заливаємо соусом та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Після цього прикрашаємо тертим твердим сиром і готуємо, поки розплавиться.
А якщо вдома немає борошна – приготуйте незвичайні млинці. Цей рецепт вам точно сподобається.