Після таких млинців близькі оближуть усі тарілки: уся справа у соусі

Читать на русском
Автор
Так ви ще не куштували
Так ви ще не куштували. Фото shuba.life

Відмінно і до свята, і до сімейного обіду чи вечері

Цілий тиждень з 11 по 17 березня в Україні святкується одне з найвеселіших свят — Масляна. Традиційною стравою цього тижня є мереживні млинці.

Сьогодні ми разом зі Shuba пропонуємо приготувати млинці з начинкою під соусом бешамель. Цією стравою ви повністю здивуєте сім’ю та друзів – кожен захоче взяти собі ще порцію.

Як приготувати млинці з начинкою під соусом бешамель

Інгредієнти на 7 порцій:

  • молоко 2,5% — 500 мл;
  • борошно — 200 г;
  • цукор — 2 ч. л.;
  • олія соняшникова – 20 мл;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • сіль — 1/3 ч. л.

Для соусу:

  • молоко 2,5% — 500 мл;
  • борошно — 40 г;
  • масло вершкове 73% — 50 г;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Для начинки:

  • курячий фарш – 400 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Додатково:

  • твердий сир – 50 г

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста змішуємо яйця, сіль, цукор, перемішуємо. В отриману суміш вливаємо половину молока, поступово додаємо борошно і знову перемішуємо. Додаємо решту молока та соняшникову олію. З приготовленого тіста на розігрітій сковороді з рослинною олією обсмажуємо млинці з обох сторін до гарного рум’яного кольору.
  2. Для приготування начинки фарш смажимо з подрібненою цибулею до готовності, солимо і перчимо. Начиняємо млинці.
  3. Для приготування соусу розтоплюємо у сотейнику вершкове масло. Додаємо борошно і готуємо 3 хвилини, постійно помішуючи, до легкого горіхового аромату. Поступово вливаємо гаряче молоко, солимо, додаємо перець. Помішуючи, варимо до легкого загусання.
  4. Викладаємо млинці у форму для запікання, заливаємо соусом та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Після цього прикрашаємо тертим твердим сиром і готуємо, поки розплавиться.

А якщо вдома немає борошна – приготуйте незвичайні млинці. Цей рецепт вам точно сподобається.