Таких крилець можна з’їсти хоч п’ять кіло: вся справа в соусі

Читать на русском
Автор
1419
Бюджетно, святково та дуже смачно
Бюджетно, святково та дуже смачно. Фото vazhnoznat.com

Гості оближуть і пальці, і тарілки

Ароматні курячі крильця — чудовий варіант відучити дітей від фастфуду. Якщо приготувати їх у незвичайному соусі – всі забудуть дорогу до МакДональдзу.

Разом з "Важно знать" розповімо, як приготувати курячі крильця у пікантному томатному соусі, який трохи нагадує глазур. Страва виходить просто чудовою — дуже ніжною, ароматною і хрумкою. Рецепт оцініть і ви, і близькі.

Як приготувати курячі крильця в томатному соусі

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих крилець;
  • 3-4 ст. л. соєвого соусу;
  • 3 зубчики часнику;
  • чорний мелений перець до свого смаку.

Для соусу:

  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г томатної пасти;
  • 30 г коричневого цукру;
  • 0,3 ч. л. солі;
  • гострий перець до смаку;
  • 1 зубчик часнику;
  • чорний мелений перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для початку замаринуємо м’ясо. Курячі крильця перекладаємо в окрему ємність. Додаємо до них подрібнений часник і все ретельно перемішуємо.
  2. До м’яса вливаємо соєвий соус і перчимо. Накриваємо їх кришкою та залишаємо при кімнатній температурі на 1–2 години. Періодично струшуємо лоток із крильцями, щоб маринад краще розподілився.
  3. Деко застилаємо пергаментним папером і перекладаємо крильця, видаляючи часник. Відправляємо все у розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин, періодично перевертаючи.
  4. У цей час готуємо соус. Для цього розтоплюємо вершкове масло в сотейнику на маленькому вогні, додаємо цукор і перець чилі, ретельно перемішуємо до однорідності. Додаємо томатну пасту і продовжуємо заважати, не допускаючи закипання соусу. Знімаємо з вогню, солимо і додаємо подрібнений зубчик часнику. Перемішуємо.

Готові крильця заливаємо соусом і перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин, щоб крильця просочилися соусом, і подаємо з картопляним пюре.