Таких крилець можна з’їсти хоч п’ять кіло: вся справа в соусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1419
Гості оближуть і пальці, і тарілки
Ароматні курячі крильця — чудовий варіант відучити дітей від фастфуду. Якщо приготувати їх у незвичайному соусі – всі забудуть дорогу до МакДональдзу.
Разом з "Важно знать" розповімо, як приготувати курячі крильця у пікантному томатному соусі, який трохи нагадує глазур. Страва виходить просто чудовою — дуже ніжною, ароматною і хрумкою. Рецепт оцініть і ви, і близькі.
Як приготувати курячі крильця в томатному соусі
Інгредієнти:
- 1 кг курячих крилець;
- 3-4 ст. л. соєвого соусу;
- 3 зубчики часнику;
- чорний мелений перець до свого смаку.
Для соусу:
- 50 г вершкового масла;
- 50 г томатної пасти;
- 30 г коричневого цукру;
- 0,3 ч. л. солі;
- гострий перець до смаку;
- 1 зубчик часнику;
- чорний мелений перець до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Для початку замаринуємо м’ясо. Курячі крильця перекладаємо в окрему ємність. Додаємо до них подрібнений часник і все ретельно перемішуємо.
- До м’яса вливаємо соєвий соус і перчимо. Накриваємо їх кришкою та залишаємо при кімнатній температурі на 1–2 години. Періодично струшуємо лоток із крильцями, щоб маринад краще розподілився.
- Деко застилаємо пергаментним папером і перекладаємо крильця, видаляючи часник. Відправляємо все у розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин, періодично перевертаючи.
- У цей час готуємо соус. Для цього розтоплюємо вершкове масло в сотейнику на маленькому вогні, додаємо цукор і перець чилі, ретельно перемішуємо до однорідності. Додаємо томатну пасту і продовжуємо заважати, не допускаючи закипання соусу. Знімаємо з вогню, солимо і додаємо подрібнений зубчик часнику. Перемішуємо.
Готові крильця заливаємо соусом і перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин, щоб крильця просочилися соусом, і подаємо з картопляним пюре.