Приготуйте крильця в пікантному соусі — і діти назавжди забудуть дорогу до Макдональдсу

Читать на русском
Автор
1660
Крильця виходять чудовими
Крильця виходять чудовими. Фото vazhnoznat.com

Скільки не приготуйте — з’їдять усі

Ароматні курячі крильця — один зі швидких та бюджетних варіантів для сімейної вечері. Якщо всі рецепти вже перепробувані, саме час для експериментів.

Сьогодні ми разом із "Важно знать" приготуємо курячі крильця в томатному соусі. З цією ніжною, ароматною та хрумкою стравою всі забудуть про існування фастфуду.

Як приготувати курячі крильця в томатному соусі

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих крилець;
  • 3-4 ст. л. соєвого соусу;
  • 3 зубчики часнику;
  • чорний мелений перець до свого смаку.

Для соусу:

  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г томатної пасти;
  • 30 г коричневого цукру;
  • 0,3 ч. л. солі;
  • гострий перець до смаку;
  • 1 зубчик часнику;
  • чорний мелений перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Курячі крильця миємо та відправляємо в окрему місткість.
  2. Давимо і трохи подрібнюємо 3 зубчики часнику, відправляємо їх до м’яса і перемішуємо. Туди ж додаємо соєвий соус, перчимо, накриваємо кришкою і залишаємо на 1-2 години за кімнатної температури. Періодично струшуйте крильця, щоб краще розподілився маринад.
  3. Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо крильця, видаляючи весь часник. Відправляємо їх у розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. Періодично перевертаємо крильця, щоб вони підрум’янилися з усіх боків.
  4. Для приготування соусу в сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо коричневий цукор та перець чилі. Коли розчинити цукор, додаємо томатну пасту. Помішуючи, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню. Солимо, додаємо подрібнений часник і перемішуємо.
  5. Готові крильця заливаємо соусом, перемішуємо. За бажанням перчимо, солимо і залишаємо на 10 хвилин, щоб м’ясо просочилося.

Подаємо крильця з улюбленим гарніром. Смачно за вуха не відтягнете.