Трохи майонезу – і хруст відбивних почують усі сусіди: хитрий рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5828
Вжух — і блюдо на столі
Ароматні, золотаві відбивні з курячого філе – завжди чудова ідея для ситної сімейної вечері. Готуються вони просто, а виходять неймовірними до смаку.
Якщо ж приготувати курячі відбивні в пікантному клярі на основі майонезу, вони вийдуть дуже соковитими і з хрусткою скоринкою. Shuba радить вибирати для цієї страви невеликі грудки – тоді їх буде зручно відбивати та смажити. Якщо ви не вживаєте майонез — замініть його на жирну сметану, вийде так само хрумко.
Як приготувати курячі відбивні в хрусткому клярі з майонезу
Інгредієнти на 2 порції:
- куряча грудка – 450 г;
- олія оливкова Extra Virgin – 80 мл;
- панірувальні сухарі – 3 ст. л.;
- чорний перець, сіль – на свій смак.
Для кляру:
- майонез 72% — 3 ст. л.;
- тепла вода – 100 мл;
- борошно — 3 ст. л.;
- паприка мелена – 0.5 ч. л.;
- куркума — 0.5 ч. л.;
- чорний перець, сіль – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Миємо та сушимо за допомогою паперових відбивних курячих філе. Нарізаємо їх шматочками завтовшки близько 1 сантиметра.
- Кожен шматочок м’яса загортаємо в харчову плівку і відбиваємо з обох боків молотком. Солимо, перчимо та залишаємо на 15 хвилин.
- Для приготування кляру в окремій мисці змішуємо майонез, борошно, куркуму, паприку, мелений перець та сіль. В отриману масу додаємо теплу воду і ретельно все перемішуємо — суміш повинна вийти як для оладок.
- Кожну відбивну вмочуємо в кляр, обвалюємо в панірувальних сухарях і викладаємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо по 5 хвилин із кожного боку.
Подаємо відбивні з улюбленим салатом та насолоджуємось. Смачного.