Трохи майонезу – і хруст відбивних почують усі сусіди: хитрий рецепт

Читать на русском
Автор
5843
Весь секрет – у незвичайному клярі
Весь секрет – у незвичайному клярі. Фото shuba.life

Вжух — і блюдо на столі

Ароматні, золотаві відбивні з курячого філе – завжди чудова ідея для ситної сімейної вечері. Готуються вони просто, а виходять неймовірними до смаку.

Якщо ж приготувати курячі відбивні в пікантному клярі на основі майонезу, вони вийдуть дуже соковитими і з хрусткою скоринкою. Shuba радить вибирати для цієї страви невеликі грудки – тоді їх буде зручно відбивати та смажити. Якщо ви не вживаєте майонез — замініть його на жирну сметану, вийде так само хрумко.

Як приготувати курячі відбивні в хрусткому клярі з майонезу

Інгредієнти на 2 порції:

  • куряча грудка – 450 г;
  • олія оливкова Extra Virgin – 80 мл;
  • панірувальні сухарі – 3 ст. л.;
  • чорний перець, сіль – на свій смак.

Для кляру:

  • майонез 72% — 3 ст. л.;
  • тепла вода – 100 мл;
  • борошно — 3 ст. л.;
  • паприка мелена – 0.5 ч. л.;
  • куркума — 0.5 ч. л.;
  • чорний перець, сіль – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Миємо та сушимо за допомогою паперових відбивних курячих філе. Нарізаємо їх шматочками завтовшки близько 1 сантиметра.
  2. Кожен шматочок м’яса загортаємо в харчову плівку і відбиваємо з обох боків молотком. Солимо, перчимо та залишаємо на 15 хвилин.
  3. Для приготування кляру в окремій мисці змішуємо майонез, борошно, куркуму, паприку, мелений перець та сіль. В отриману масу додаємо теплу воду і ретельно все перемішуємо — суміш повинна вийти як для оладок.
  4. Кожну відбивну вмочуємо в кляр, обвалюємо в панірувальних сухарях і викладаємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо по 5 хвилин із кожного боку.

Подаємо відбивні з улюбленим салатом та насолоджуємось. Смачного.