Один інгредієнт — і вінегрет зникне першим навіть зі святкового столу: виходить у сто разів смачнішим
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 12197
За цим рецептом полюватимуть усі друзі
Один із найулюбленіших салатів у холодну пору року — вінегрет. Класичний салат готується з буряка, моркви, картоплі, огірків і заправляється рослинною олією.
Однак один інгредієнт змінить звичний смак салату до невпізнання, і цей продукт – мариновані гриби. Такий оригінальний та смачний вінегрет за рецептом "На пенсії" можна навіть на святковий стіл подавати — і він "піде" першим.
Як приготувати вінегрет з маринованими грибами
Інгредієнти:
- буряк – 1 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- мариновані гриби – 100 г;
- солоні огірки — 2-3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль, чорний мелений перець – до смаку;
- олія рослинна – 1 ст. л.;
- лимонний сік — 1 ч. л. (за бажанням).
Спосіб приготування:
- Буряк, морква і картопля ретельно миємо, відварюємо і даємо охолонути. Очищаємо їх від шкірки та нарізаємо кубиками.
- В одній мисці заправляємо буряки лимонним соком і половиною рослинної олії. В іншій мисці змішуємо підготовлену картоплю і моркву, заправляємо рослинною олією, що залишилося.
- Мариновані гриби відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Солоні огірки розрізаємо вздовж на половинки та теж даємо стекти, потім дрібно нарізаємо. Також дрібно нарізаємо і цибулю.
- Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, солимо, додаємо перець до свого смаку, за бажанням — пір’я зеленої цибулі й подаємо до столу.
Урізноманітнити улюблений салат можна також горіхами та авокадо. Спробуйте — можливо, такий варіант вам сподобається більше.