Один інгредієнт — і вінегрет зникне першим навіть зі святкового столу: виходить у сто разів смачнішим

Читать на русском
Автор
12197
Так ви ще не куштували!
Так ви ще не куштували!. Фото lifestyle.today.ua

За цим рецептом полюватимуть усі друзі

Один із найулюбленіших салатів у холодну пору року — вінегрет. Класичний салат готується з буряка, моркви, картоплі, огірків і заправляється рослинною олією.

Однак один інгредієнт змінить звичний смак салату до невпізнання, і цей продукт – мариновані гриби. Такий оригінальний та смачний вінегрет за рецептом "На пенсії" можна навіть на святковий стіл подавати — і він "піде" першим.

Як приготувати вінегрет з маринованими грибами

Інгредієнти:

  • буряк – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • мариновані гриби – 100 г;
  • солоні огірки — 2-3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку;
  • олія рослинна – 1 ст. л.;
  • лимонний сік — 1 ч. л. (за бажанням).

Спосіб приготування:

  1. Буряк, морква і картопля ретельно миємо, відварюємо і даємо охолонути. Очищаємо їх від шкірки та нарізаємо кубиками.
  2. В одній мисці заправляємо буряки лимонним соком і половиною рослинної олії. В іншій мисці змішуємо підготовлену картоплю і моркву, заправляємо рослинною олією, що залишилося.
  3. Мариновані гриби відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  4. Солоні огірки розрізаємо вздовж на половинки та теж даємо стекти, потім дрібно нарізаємо. Також дрібно нарізаємо і цибулю.
  5. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, солимо, додаємо перець до свого смаку, за бажанням — пір’я зеленої цибулі й подаємо до столу.

Урізноманітнити улюблений салат можна також горіхами та авокадо. Спробуйте — можливо, такий варіант вам сподобається більше.