Смачно, як у бабусі: рецепт лимонного печива

Читать на русском
Автор
Лимонне печиви виходить дуже смачне та ароматне  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 11 березня 2024, 09:51
Лимонне печиви виходить дуже смачне та ароматне (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати лимонне печиво.

Лимонне печиво – це не просто десерт, це справжня насолода, яка дарує відчуття свіжості та весняного тепла. Його ніжний аромат та приємна кислинка роблять його улюбленими ласощами для дітей та дорослих. Варто спробувати один шматок цього печива, щоб закохатись у нього.

Це печиво швидко випікається та дуже просто робиться. Пр це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 лимон (цедра та сік)
  • 250 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/4 ч. л. солі

Приготування:

  1. Збийте вершкове масло з цукром до пишної маси.
  2. Додайте яйце, лимонну цедру та сік, ретельно перемішайте.
  3. Просійте борошно з розпушувачем та сіллю, додайте до масляної суміші та замісіть м'яке тісто.
  4. Загорніть тісто в харчову плівку та відправте в холодильник на 30 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 180°C.
  6. Сформуйте з тіста кульки розміром з волоський горіх, викладіть на деко, застелене пергаментним папером.
  7. Випікайте печиво протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору.
  8. Дайте печиву охолонути на деку протягом 5 хвилин, потім перекладіть на решітку та дайте повністю охолонути.

Порада:

  • Для більш насиченого лимонного смаку можна додати в тісто 1-2 столові ложки лимонного кураги.
  • Печиво можна також покрити лимонною глазур'ю. Для цього змішайте 100 г цукрової пудри з 2 столовими ложками лимонного соку до однорідної маси.
  • Печиво "Сонячні промінчики" можна зберігати в герметичному контейнері протягом 5-7 днів.

Також ми ділились рецептом дуже цікавого рибного пирога "Баба-шарпанина". А якщо ви любите яблучну випічку рекомендуємо також приготувати яблучні пончики за рецептом "Телеграфа".