Гора смачного печива за копійки: рецепт старовинних українських солодощів "Гамула"

Автор
Цей десерт можна приготувати з чотирьох інгредієнтів
Цей десерт можна приготувати з чотирьох інгредієнтів. Фото klopotenko.com

Чудові солодощі до кави чи чаю

Ми розповідали, як на Масляну приготувати смачні тоненькі млинці. Якщо ж шукаєте цікавіший рецепт, зверніть увагу на це старовинне українське печиво.

На нього ви потратите зовсім мало часу, ще й продукти потрібні найпростіші — трохи борошна, мед, яблука та кілька яєць. Як приготувати автентичний десерт "Гамула", розповіли на порталі "Громада".

Інгредієнти:

  • Яблука — 2 шт.
  • Мед — 2 ст. ложки (або цукор)
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 250 г

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо яблука, чистимо від шкірки та нарізаємо їх. Запікаємо в духовці при 180°C протягом 30 хвилин.
  2. Даємо яблукам охолонути. Вибираємо м'якуш і перетворюємо його на пюре.
  3. Змішуємо в мисці яйця та мед. Додаємо яблучне пюре і поступово вводимо борошно, замішуючи тісто.
  4. Формуємо з тіста кульки і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Випікаємо печиво в розігрітій до 180°C духовці протягом 10-15 хвилин.

Печиво "Гамула" можна подавати з медом, варенням або йогуртом. Також ми ділились рецептом дуже цікавого рибного пирога "Баба-шарпанина".