Гора смачного печива за копійки: рецепт старовинних українських солодощів "Гамула"
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Цей десерт можна приготувати з чотирьох інгредієнтів](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/8/6e/31b2275e-feac559ab8e779b90896cc9c063756e8.jpg?v=4625_1)
Чудові солодощі до кави чи чаю
Ми розповідали, як на Масляну приготувати смачні тоненькі млинці. Якщо ж шукаєте цікавіший рецепт, зверніть увагу на це старовинне українське печиво.
На нього ви потратите зовсім мало часу, ще й продукти потрібні найпростіші — трохи борошна, мед, яблука та кілька яєць. Як приготувати автентичний десерт "Гамула", розповіли на порталі "Громада".
Інгредієнти:
- Яблука — 2 шт.
- Мед — 2 ст. ложки (або цукор)
- Яйця — 2 шт.
- Борошно — 250 г
Спосіб приготування:
- Промиваємо яблука, чистимо від шкірки та нарізаємо їх. Запікаємо в духовці при 180°C протягом 30 хвилин.
- Даємо яблукам охолонути. Вибираємо м'якуш і перетворюємо його на пюре.
- Змішуємо в мисці яйця та мед. Додаємо яблучне пюре і поступово вводимо борошно, замішуючи тісто.
- Формуємо з тіста кульки і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Випікаємо печиво в розігрітій до 180°C духовці протягом 10-15 хвилин.
Печиво "Гамула" можна подавати з медом, варенням або йогуртом. Також ми ділились рецептом дуже цікавого рибного пирога "Баба-шарпанина".