Особливо ароматне печиво: рецепт простої випічки до чаю

Читать на русском
Автор
38912
Це печиво можна приготувати дуже швидко
Це печиво можна приготувати дуже швидко. Фото "Школа життя"

Секрет — у вдалому поєднанні мигдалю та апельсина

Ми ділились рецептом дуже вдалого яблучного печива. Тепер розповідаємо, як спекти чудові ласощі до чаю. Щоб вийшло особливо ароматно, візьмемо мигдалеве борошно, а не звичайне.

А для гармонійного поєднання доповнимо смаколик апельсиновим джемом. Тісто дуже просте, легко вимішується і не липне до рук. Як приготувати це печиво, розповіли на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 200 г мигдального борошна
  • 100 г цукру
  • 2 яєчні білки
  • 1/2 апельсинової цедри
  • 3 ст. л. апельсинового соку
  • цукор (для обсипання)
  • апельсинове варення або желе

Спосіб приготування:

  1. З'єднуємо в мисці мигдальне борошно з цукром і добре перемішуємо. Подрібнюємо в блендері чверть суміші борошна та цукру з цедрою половини апельсина до дрібної текстури.
  2. Повертаємо подрібнену суміш до миски з борошном і цукром. Вливаємо в тісто апельсиновий сік і додаємо яєчні білки.
  3. Акуратно перемішуємо лопаточкою інгредієнти до однорідного тіста. Перекладаємо тісто на чисту, посипану борошном поверхню.
  4. Вимішуємо тісто, воно повинне стати м'яким та еластичним. Формуємо з нього тугу еластичну трубочку.
  5. Нарізаємо тісто на рівні шматочки-шайбочки. Обвалюємо кожен шматочок у цукровій пудрі.
  6. Викладаємо обсипані шматочки тіста на деко, застелене пергаментом. В центрі кожного шматочка ложкою або пальцями робимо заглиблення. Заповнюємо кожне поглиблення апельсиновим желе або варенням.
  7. Випікаємо печиво в розігрітій до 200°C духовці протягом 20 хвилин або до золотистого кольору. Після випічки даємо печиву трохи охолонути.

Воно виходить особливо ароматним та смачним, а поєднання мигдалю та апельсинів дуже вдале. Також ми ділились рецептом особливо смачного сирного печива.