Особливо ароматне печиво: рецепт простої випічки до чаю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 38993
Секрет — у вдалому поєднанні мигдалю та апельсина
Ми ділились рецептом дуже вдалого яблучного печива. Тепер розповідаємо, як спекти чудові ласощі до чаю. Щоб вийшло особливо ароматно, візьмемо мигдалеве борошно, а не звичайне.
А для гармонійного поєднання доповнимо смаколик апельсиновим джемом. Тісто дуже просте, легко вимішується і не липне до рук. Як приготувати це печиво, розповіли на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- 200 г мигдального борошна
- 100 г цукру
- 2 яєчні білки
- 1/2 апельсинової цедри
- 3 ст. л. апельсинового соку
- цукор (для обсипання)
- апельсинове варення або желе
Спосіб приготування:
- З'єднуємо в мисці мигдальне борошно з цукром і добре перемішуємо. Подрібнюємо в блендері чверть суміші борошна та цукру з цедрою половини апельсина до дрібної текстури.
- Повертаємо подрібнену суміш до миски з борошном і цукром. Вливаємо в тісто апельсиновий сік і додаємо яєчні білки.
- Акуратно перемішуємо лопаточкою інгредієнти до однорідного тіста. Перекладаємо тісто на чисту, посипану борошном поверхню.
- Вимішуємо тісто, воно повинне стати м'яким та еластичним. Формуємо з нього тугу еластичну трубочку.
- Нарізаємо тісто на рівні шматочки-шайбочки. Обвалюємо кожен шматочок у цукровій пудрі.
- Викладаємо обсипані шматочки тіста на деко, застелене пергаментом. В центрі кожного шматочка ложкою або пальцями робимо заглиблення. Заповнюємо кожне поглиблення апельсиновим желе або варенням.
- Випікаємо печиво в розігрітій до 200°C духовці протягом 20 хвилин або до золотистого кольору. Після випічки даємо печиву трохи охолонути.
Воно виходить особливо ароматним та смачним, а поєднання мигдалю та апельсинів дуже вдале. Також ми ділились рецептом особливо смачного сирного печива.