Один інгредієнт — і звичні млинці перетворюються на диво-десерт: чудовий рецепт до Масляної
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 575
Перетворюємо звичайні млинці на святкову страву
Не за горами одне з найвеселіших свят — Масляна. Досвідчені кулінари вже шукають найрізноманітніші рецепти млинців, щоби здивувати близьких. Якщо ж хочеться чогось незвичайного без особливого клопоту, можна просто додати у звичні млинці один інгредієнт.
Сьогодні Smachnonews пропонує приготувати млинці з маком. Цей продукт перетворить звичну страву на святкову, перед якою ніхто не встоїть. Близьких навіть кликати не доведеться — вони вдадуться на кухню.
Як приготувати млинці з маком
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 склянка пшеничного борошна;
- 3/4 склянки молока;
- 1 яйце;
- сік половини лимона;
- 30 г вершкового масла;
- 4 ст. л. сухого маку;
- 3 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- половина чайної ложки солі;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
- З лимона вичавлюємо сік, відмірюємо необхідну кількість, вливаємо в молоко і залишаємо на кілька хвилин.
- Тим часом у мисці змішуємо борошно, розпушувач, сіль, цукор та мак. Все ретельно перемішуємо. Додаємо лимонний сік, що залишився, яйце і розтоплене охолоджене вершкове масло.
- Вологі інгредієнти виливаємо в сухі та все ретельно перемішуємо. Повинна вийти густа маса, що за консистенцією нагадує крем.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, ложкою викладаємо тісто і формуємо досить товсті оладки. Обсмажуємо їх до золотистого кольору з обох боків.
Готові млинці за бажанням посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо свіжими фруктами. Подаємо з домашньою сметаною.