Один інгредієнт — і звичні млинці перетворюються на диво-десерт: чудовий рецепт до Масляної

Читать на русском
Автор
575
Не тільки смачно, а й красиво
Не тільки смачно, а й красиво. Фото smachnonews.24tv.ua

Перетворюємо звичайні млинці на святкову страву

Не за горами одне з найвеселіших свят — Масляна. Досвідчені кулінари вже шукають найрізноманітніші рецепти млинців, щоби здивувати близьких. Якщо ж хочеться чогось незвичайного без особливого клопоту, можна просто додати у звичні млинці один інгредієнт.

Сьогодні Smachnonews пропонує приготувати млинці з маком. Цей продукт перетворить звичну страву на святкову, перед якою ніхто не встоїть. Близьких навіть кликати не доведеться — вони вдадуться на кухню.

Як приготувати млинці з маком

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 склянка пшеничного борошна;
  • 3/4 склянки молока;
  • 1 яйце;
  • сік половини лимона;
  • 30 г вершкового масла;
  • 4 ст. л. сухого маку;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • половина чайної ложки солі;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. З лимона вичавлюємо сік, відмірюємо необхідну кількість, вливаємо в молоко і залишаємо на кілька хвилин.
  2. Тим часом у мисці змішуємо борошно, розпушувач, сіль, цукор та мак. Все ретельно перемішуємо. Додаємо лимонний сік, що залишився, яйце і розтоплене охолоджене вершкове масло.
  3. Вологі інгредієнти виливаємо в сухі та все ретельно перемішуємо. Повинна вийти густа маса, що за консистенцією нагадує крем.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, ложкою викладаємо тісто і формуємо досить товсті оладки. Обсмажуємо їх до золотистого кольору з обох боків.

Готові млинці за бажанням посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо свіжими фруктами. Подаємо з домашньою сметаною.